Τοπικά

Λαμπρά Θεοφάνεια στον Βόλο

Με την δέουσα λαμπρότητα η  Εκκλησία θα εορτάσει την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, την παραμονή των Θεοφανείων (Κυριακή 5/1), στους Ιερούς  Ναούς θα τελεστούν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του ιερού Χρυσοστόμου και ο Μέγας Αγιασμός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Αμέσως μετά, οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό .

Στις 6μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτ. Βάϊος Κορομπίλας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αγριάς.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος των Θεοφανείων στους δρόμους του Βόλου, με κατάληξη την παραλία, όπου μέσα από πλοιάριο  θα τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το