Ελλάδα

Λαμία: Τα ρέματα έγιναν ποτάμια – Κομμένη η συγκοινωνία προς Καρπενήσι

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία αλλά και η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός», αφού η έντονη βροχόπτωση, που κρατά περισσότερο από δύο ώρες, έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων σε πολλά χωριά, 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Τα ακόμα και ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές. Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους, με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι, 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία, λίγο πριν από το χωριό Ζηλευτό, ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν από το χωριό Λιανοκλάδι, αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό, βγήκαν στο δρόμο, τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα, ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις τα Λουτρά Υπάτης και το Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας είναι στο κόκκινο όσον αφορά τα ακραία φαινόμενα που φέρνει ο κυκλώνας σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε στο lamiareport.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, περιγράφοντας ένα κρίσιμο 20ωρο, με μεγάλη ένταση των φαινομένων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το