Ελλάδα

Λαμία: Παραλίγο να πνιγεί δίχρονο κοριτσάκι

Μπροστά στα μάτια της γιαγιάς και της μητέρας του, παραλίγο να πνιγεί ένα 2χρονο κοριτσάκι το μεσημέρι της Τετάρτης στον Κάλαμο Λογγού.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οικογενειακή βουτιά στην όμορφη παραλία της Φθιώτιδας παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, όταν το 2χρονο μωρό τους βρέθηκε μέσα στο νερό. Το κοριτσάκι έπαιζε ανέμελα στην παραλία, μαζί με δεκάδες άλλα παιδάκια, όταν προσπάθησε να ξεπλύνει τα χεράκια του στο νερό. Φαίνεται όμως ότι προχώρησε περισσότερο από όσο έπρεπε και κάποια στιγμή γλίστρησε πέφτοντας μέσα στο νερό.

Έντρομη η γιαγιά του μωρού έφτασε αμέσως δίπλα του τραβώντας το έξω, όμως ήδη είχε πιει νερό και έμοιαζε να μην μπορεί να αναπνεύσει. Για καλή τους τύχη στο ίδιο μέρος απολάμβανε το μπάνιο του ο πυροσβέστης Κ.Ε., που υπηρετεί στην 7η ΕΜΑΚ Λαμίας, και συγχρόνως με τη γιαγιά είχε τρέξει στο σημείο. Αμέσως ανέλαβε πρωτοβουλία, έβαλε το μωρό σε σωστή θέση ανάνηψης και ξεκίνησε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που προβλέπεται για τόσο μικρά άτομα. Συγχρόνως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που επίσης πολύ γρήγορα βρέθηκε στο σημείο.

Το μωρό όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ήδη ανάσαινε και πάλι χωρίς προβλήματα, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις. Όπως μάθαμε είναι πολύ καλά στην υγεία του και οι δικοί του άνθρωποι νιώθουν ανακουφισμένοι μετά την περιπέτεια.

Σίγουρα αισθάνονται ευγνωμοσύνη για την σωτήρια επέμβαση του πυροσβέστη, οι γνώσεις και η ψυχραιμία του οποίου βοήθησαν θετικά καταλυτικά ώστε να μην έχουμε μία ακόμη τραγωδία με μικρό παιδί.

Το LamiaReport επικοινώνησε με τον Κ.Ε. ο οποίοςδήλωσε: «Δε νομίζω ότι έκανα κάτι παραπάνω από ότι θα έκανε ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει. Βασικό είναι να διατηρείς την ψυχραιμία σου ώστε να μπορείς να εφαρμόσεις ότι ξέρεις και να μπορείς πραγματικά να προσφέρεις βοήθεια…».

Πηγή: Lamiereport.gr

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το