Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς-Μουρεσίου: Πολιτικές ευθύνες για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη χθες βράδυ- όταν τραυματίστηκε 17χρονος πέφτοντας από γέφυρα κοντά στην Μακρυράχη- και την αδυναμία κάλυψης του περιστατικού από Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγορά σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς- Μουρεσίου επισημαίνει τα εξής:

«1. Για την υποβάθμιση και απαξίωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, την μη ύπαρξη του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, την μη κάλυψη των εφημεριών και τη μη κάλυψη 24ωρης λειτουργίας του ασθενοφόρου υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και οι οποίες πρέπει να αποδοθούν από τους δημότες του Δήμου.
2. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση της παροχής υψηλού επιπέδου Υγείας στο λαό είναι τεράστιες.
3. Τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ , μέσω του οποίου επισφραγίστηκαν και τα άλλα δύο προηγούμενα, έχουν στρώσει το χαλί της υποβάθμισης της υγείας του Λαού μας συνολικά, αλλά και στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Το γεγονός της απαγόρευσης προσλήψεων για λόγους κόστους, γιατρών, νοσηλευτών, ιατρικού εξοπλισμού, οδηγών ασθενοφόρων φανερώνει ότι οι λαϊκές ανάγκες γι αυτούς βρίσκονται στον πάτο!
4. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και των προηγούμενων, που απέναντι στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, αδρανούν, στηρίζοντας την πολιτική των κομμάτων τους, πρέπει επίσης να αποδοθούν από το λαό. Ο αγώνας τους για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας έμεινε στα χαρτιά, δεν είχε κανέναν πολιτικό αποδέκτη! Στάχτη στα μάτια του λαού!


5. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου με ανακοίνωση της στις 13.5.2019 στα μέσα ενημέρωσης και το Δημοτικό Συμβούλιο κατήγγειλε την αφαίρεση πανό που καλούσε σε αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Άραγε ποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να υπάρξει αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας;
6. Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη του ΚΚΕ, παλεύει σταθερά για την αναβάθμιση της παρεχόμενης Υγείας του λαού μας, με υψηλού επιπέδου δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.
7. Η πάλη του λαού για αναβάθμιση της Υγείας του, περνά αναγκαστικά μέσα από την αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο . Για το λόγο αυτό η μάχη πρέπει να δοθεί με ενιαίο τρόπο παντού. Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο!
Η Λαϊκή Συσπείρωση έτυχε να είναι παρούσα στο περιστατικό καθώς η τελευταία ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες στη Μακρυράχη. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική για την προσπάθεια. Δεν είναι δική τους ευθύνη για το γεγονός ότι ήρθαν από το Βόλο μετά από 1,5 ώρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το