Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: “Συνεχίζει την εκβιαστική πολιτική της η δημοτική αρχή Βόλου”

Να διεκδικήσουν την εξ΄ολοκλήρου δωρεάν τοποθέτηση υδρομέτρων και σύνδεση με το σύστημα αποχέτευσης καλεί τους πολίτες η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή επαναφέρει σε εφαρμογή την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ για υποχρεωτική σύνδεση στην αποχέτευση στις τοπικές κοινότητες και επισημαίνει:

«Περίμενε να περάσουν οι δημοτικές εκλογές για να επανέλθει δριμύτερα η δημοτική αρχή Βόλου στην εκβιαστική τακτική της, με την απειλή επιβολής προστίμων, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Επαναφέρει σε εφαρμογή την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ 8/2016 για υποχρεωτική σύνδεση στην αποχέτευση και τοποθέτηση υδρομέτρων στις τοπικές κοινότητες Πορταριάς, Μακρινίτσας, Άλλης Μεριάς, Κουκουράβας, κ.ά., επιβάλλοντας στις λαϊκές οικογένειες δυσβάσταχτα τέλη, πολλών εκατοντάδων ευρώ.
Στο συνολικό κόστος προστίθενται η τιμή υδρομέτρου 120 €, το κόστος παροχής νερού, το κόστος σύνδεσης στην αποχέτευση ανάλογα με το εμβαδό του σπιτιού και το μήκος της πρόσοψης (500 και €), η μελέτη σύνδεσης στην αποχέτευση, καθώς επίσης και το κόστος κατασκευής των αποχετευτικών αγωγών μέσα στο οικόπεδο, που στα χωριά και στις ημιαστικές περιοχές, λόγω της μεγάλης απόστασης και της υψομετρικής διαφοράς από το κεντρικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Η δημοτική αρχή Βόλου «βάζει το μαχαίρι στο λαιμό» των λαϊκών οικογενειών που πλήττονται από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, από την ανεργία, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, απειλώντας με υπέρογκα για πρόστιμα. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, όπως καταγγέλλαμε και προεκλογικά, ότι δημοτική αρχή Βόλου ακολουθεί κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να εμπορευματοποιεί το αγαθό του νερού, επιβάλλοντας στα λαϊκά στρώματα να χρυσοπληρώνουν έργα που δικαιούνται να έχουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη βελτίωση της ζωής και τη προστασία του περιβάλλοντος.
Καλούμε τους κατοίκους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν:
Να χρηματοδοτηθούν εξ’ ολοκλήρου οι τοποθετήσεις υδρομέτρων και οι συνδέσεις με το σύστημα αποχέτευσης των λαϊκών κατοικιών στις δημοτικές ενότητες, δωρεάν, με δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, από τον οποίον πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ΔΕΥΑΜΒ.

Να διεκδικήσουν ακόμη:
• Μείωση τουλάχιστον στο 50% του τιμολογίου ύδρευσης με προοπτική την ελαχιστοποίησή του για τις οικιακές καταναλώσεις και αύξηση για τις επιχειρηματικές καταναλώσεις.
• Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ ή τομείς και υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης
• Καμιά διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες και σε ανέργους για ανεξόφλητους λογαριασμούς.
• Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλιστεί με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό.
• Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά στην έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το