Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι πολίτες του Βόλου θα πληρώσουν την ιδιωτικοποίηση του Πανθεσσαλικού που θέλει ο Αχ.Μπέος

Να μην διπλοπληρώσουν οι πολίτες του Βόλου το κόστος για το Πανθεσσαλικό ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνοντας ότι τα έξοδα λειτουργίας, προμήθειας και συντήρησης του σταδίου υπολογίζονται σε πάνω από 600.000 ευρώ.
Σε ερώτηση που κατέθεσε σημειώνει ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στον Δήμο, ωστόσο είναι δυσβάσταχτα τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης, με αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης να μεταφέρεται στις πλάτες των δημοτών και στις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στους αθλητικούς συλλόγους.

Η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή Βόλου «διεκδικεί» την παραχώρηση στον Δήμο Βόλου του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Το αίτημα τέθηκε από την δημοτική αρχή στις αρχές Αυγούστου του 2019, στον υφυπουργό αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και, σύμφωνα με δηλώσεις της δημοτικής αρχής Βόλου, συνεχίζεται η «διεκδίκηση» στις επαφές που έχει με τη νέα κυβέρνηση.
Το Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι ένα από τα ολυμπιακά ακίνητα που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ ΑΕ και ένα από τα τρία περιφερειακά στάδια που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα άλλα δυο είναι το Παγκρήτιο και το Παμπελοννησιακό. Αυτά, το 2007, τα «ξεφορτώθηκε», τότε, η κυβέρνηση της ΝΔ παραχωρώντας τα στους δήμους Ηρακλείου και Πάτρας. Οι τότε δήμαρχοι Κουράκης και Φούρας του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αποδέχτηκαν την παραχώρηση, με πρόσχημα δήθεν την ανάγκη για μαζική άθληση της τοπικής κοινωνίας. Στην ουσία είχαν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση των σταδίων για ιδιωτικά συμφέροντα, που προωθούσε η ΝΔ, απαλλάσσοντας από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης την κεντρική κυβέρνηση και μεταφέρνοντάς το στις πλάτες των δημοτών.
Η πρώην δημοτική αρχή του Π. Σκοτεινιώτη, όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δεν δέχονταν την παραχώρηση, γιατί θεωρούσαν αδύνατη την κάλυψη του κόστους λειτουργίας, προμήθειας εξοπλισμού και συντήρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τον δήμο, που υπολογίζονταν σε πάνω από 600.000 €.

Σήμερα η δημοτική αρχή Βόλου ζητά να παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου, υλοποιώντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των χώρων του σταδίου, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων, ενδεχομένως και της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, μεταφέροντας το οικονομικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης στις πλάτες των δημοτών και στις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στους αθλητικούς συλλόγους.

Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους. Ο λαός έφτιαξε με δικά του χρήματα τις ολυμπιακές και τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν πρέπει να τις διπλοπληρώνει. Ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή είναι δικαίωμα για τη νεολαία και για όλο το λαό, που πρέπει να απολαμβάνει δωρεάν.
Η αθλητική κοινότητα και ο λαός του Βόλου πρέπει να διεκδικήσουν με συντονισμένο αγώνα, ώστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και οι άλλες αθλητικές υποδομές να παραχωρούνται δωρεάν στους αθλητικούς συλλόγους. Να απαιτήσουν τη λειτουργία, συντήρηση και χρηματοδότηση να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κράτος και στη διοίκηση του σταδίου, καθώς επίσης και στην οργάνωση της διαχείρισής του να συμμετέχουν ο δήμος, αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές.
Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:
• Τι θα κάνει για να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του Πανθεσσαλικού σταδίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Κρατικό Προϋπολογισμό;
• Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε τα παιδιά, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες της πόλης να απολαμβάνουν δωρεάν το δικαίωμα στον αθλητισμό και στην σωματική αγωγή;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το