Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: «Να μην γίνουν η Καραμπατζάκη και η Ζάχου ο περιφερειακός της πόλης»

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου για την οδό Καραμπατζάκη επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ριζόπουλος Απόστολος με την Επιτροπή Πολιτών.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την Καραμπατζάκη και τον χείμαρρο Κραυσίδωνα παρουσίασαν τις εξελίξεις στο θέμα μετά την τελευταία απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ από την πλευρά της ΛΑΣ υπογραμμίσθηκε η ανάγκη της συνεχούς επαγρύπνησης αλλά και της συνέχειας των αγώνων των κατοίκων, πρώτα και κύρια της περιοχής κατά μήκος του Κραυσίδωνα, και στην οδό Καραμπατζάκη και στην οδό Ζάχου, να μην χαθεί ένας ακόμα πνεύμονας – αεραγωγός της πόλης και για να μην μετατραπούν οι παρόχθιοι οδοί σε λεωφόρους.

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

“Οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής ότι με την διάνοιξη της Καραμπατζάκη, θα ανακουφιστεί η περιοχή από τον κυκλοφοριακό φόρτο είναι εντελώς αβάσιμοι και αποπροσανατολιστικοί. Αντίθετα οι παρόχθιοι οδοί θα μετατραπούν σε κομμάτι, σε τμήμα της περιφερειακής οδού, με χιλιάδες οχήματα να κινούνται καθημερινά από και προς την οδό Αθηνών. Εκτός από την καταστροφή στο πράσινο της περιοχής η διάνοιξη θα προκαλέσει δεκαπλάσιο, συνεχή και επικίνδυνο κυκλοφοριακό φόρτο και στην οδό Ζάχου. Θα έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή του απαραίτητου φυσικού αεραγωγού για την πόλη του Κραυσίδωνα σε «καυσαεριαγωγό» για όλη την πόλη!

Η προκλητική στάση της δημοτικής αρχής, δεν εκπλήσσει κανέναν και ήταν αναμενόμενη αφού οι βαρύγδουπες και γεμάτες κυνισμό δηλώσεις της περί «ιδιοτελών συμφερόντων ορισμένων», ότι θα θιχτούν οι «προνομιούχοι» κάτοικοι, συγκαλύπτουν το γεγονός του μικρού έργου στην πόλη για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, την αμέριστη προσήλωσή της στην ικανοποίηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων με δουλειές εκατομμυρίων €, όπως με τα 18 εκ. € που χαρίζει σε γνωστό επιχειρηματία για τον οδοφωτισμό, καθώς επίσης και την εγκληματική της στάση στο θέμα της παραγωγής και της καρκινογόνας καύσης των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – LAFARGE.

H κατεύθυνση που κινείται η Δημοτική Αρχή πιστά, είναι αυτή της εξυπηρέτησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διαφημίζει και πασχίζει να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που στο όνομά της πίνουν νερό όλοι, ΝΔ, «Κεντροαριστερά», τεχνοκράτες, εργοδοσία, επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως και οι υποψήφιοι των συνδυασμών που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καυγαδίζοντας κιόλας για το ποιος μπορεί καλύτερα να την εγγυηθεί. Καπιταλιστικό κέρδος πάση θυσία, ακόμα και σε βάρος της υγείας και της ζωής, αγνοώντας μελέτες και ειδικούς που προειδοποιούν για τα αυξημένα ποσοστά καρκίνου στην περιοχή, λόγω της καταστροφής-υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Στη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη για άμεση σύνδεση του του περιφερειακού με τη Αθηνών και με την Αγριά – Λεχώνια, που η διάνοιξη της Καραμπατζάκη, ουσιαστικά, θα αναστείλει το έργο για το απώτερο μέλλον. Ακόμη πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα αποσυμφόρησης και ανάπλασης της Ζάχου, των παρόχθιων οδών και της κοίτης του χειμάρρου, προκειμένου να αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, να γίνει ένα ολοκληρωμένο γραμμικό πάρκο και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος και αναβάθμισης συνολικά της περιοχής και της πόλης!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το