Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή μετατρέπει σταδιακά τον Δήμο Βόλου σε Α.Ε.

Σε ανακοίνωσή τους με αφορμή το άρθρο του Αχ. Μπέου στην κυριακάτικη Θεσσαλία, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, επισημαίνουν τα ακόλουθα:
Η προσπάθεια εξωραϊσμού της πολιτικής της, που επιδιώκει η δημοτική αρχή Βόλου και με το πρόσφατο άρθρο του δημάρχου σε τοπικό ΜΜΕ, δεν μπορεί να θολώσει την εικόνα της διαχείρισης του δήμου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, μετατρέποντάς τον σταδιακά σε ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή ποτέ δεν στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων της πόλης, που συνεχίζουν να βιώνουν και πλήττονται από την οικονομική κρίση και την πανδημία.

Η δημοτική αρχή Βόλου, με διάφορα προσχήματα, ποτέ δεν αποδέχτηκε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα για την στήριξη του λαού του Βόλου, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ. Θέματα όπως η στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, η ανεργία, η πολιτική προστασία (π.χ. αντισεισμική θωράκιση σχολείων), οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, τα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς, η στήριξη των αυτοαπασχολουμένων και των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης, που έχουν να δουλέψουν μήνες, κ.ά. ήταν μακριά από τα «ενδιαφέροντα» της δημοτικής αρχής.

Η στάση της αυτή δεν έχει να κάνει με την αδιαφορία της, αλλά με συνειδητή στήριξη της πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφίσει οι αστικές κυβερνήσεις. Μέτρα που αφορούν και την τοπική διοίκηση, τον δήμο, την αύξηση της ανταποδοτικότητας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, τις παραχωρήσεις υπηρεσιών και δημοτικής περιουσίας αξίας εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους, την προώθηση των ΣΔΙΤ.

Τα όποια έργα προβάλλει και προωθεί αφορούν μέρος του κέντρου της πόλης στα πλαίσια της λεγόμενης «βιώσιμης αστικής ανάπλασης», στην «αυλή» μεγαλοκαταστημάτων και μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουρισμό. Την ίδια ώρα οι υποδομές στις λαϊκές γειτονιές και στις τοπικές κοινότητες είναι σε εγκατάλειψη! Οι επικίνδυνα κομματιασμένοι δρόμοι, τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια, η έλλειψη καθαριότητας, οι κακές, έως ανύπαρκτες, υποδομές συνθέτουν το σκηνικό υποβάθμισης. Παράλληλα, η δημοτική αρχή Βόλου έχει το μεγάλο δικό της μερίδιο ευθύνης στην εγκληματική μετατροπή της περιοχής σε συλλέκτη απορριμμάτων απ’ όλη την Ελλάδα και σε θάλαμο τοξικών αερίων από την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών, με την πιστή – συστημική εφαρμογή της «νομιμότητας», τότε του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα της ΝΔ για τα επιχειρηματικά κέρδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το