Κόσμος

Λαγκάρντ: Μην περιμένετε σύντομα συμφωνία – Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά

laga89

«Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα», διεμήνυσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση «παραγωγικές».

Η κ. Λαγκάρντ ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές που γίνονται στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό πρόγραμμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Eίχαμε παραγωγικές επαφές με όλους τους συμμετέχοντες και όπως έκανα σαφές και με την μου δήλωση χθες αναφέρθηκα πού καταλήξαμε σ’ αυτές τις επαφές. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα και συμφωνία. Αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, σίγουρα πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αποτελεσματικά η θέση μας σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει: βιωσιμότητα και σταθερότητα».

Αναφερόμενος στη συνάντηση μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανάφερε τα εξής:

«Η Γενική Διευθύντρια τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα, ρεαλιστικά μέτρα και μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνοδεύεται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας. Η κ. Λαγκάρντ και ο κ Τσακαλώτος συμφώνησαν η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις».

Το ΔΝΤ, τέλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του  επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, ο οποίος έκανε λόγο για πρόσθετα μέτρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι της Ελλάδας. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν δεν υπερασπίστηκε τη λήψη νέων μέτρων, καθώς θεωρεί πως ο στόχος 3,5% είναι δύσκολος και προϋποθέτει μεγάλη λιτότητα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το