Ελλάδα

Λαφαζάνης: Τα μνημόνια σπρώχνουν στην κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας

lafazanis

Για «τα εκρηκτικά προβλήματα που μαστίζουν το χώρο των δημοσίων νοσοκομείων και του δημόσιου υγειονομικού συστήματος» ενημέρωσαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία).

«Τα κεντρικά προβλήματα για τη στήριξη ενός δημόσιου συστήματος υγείας, που καταρρέει και ιδιωτικοποιείται, είναι η χρηματοδότησή του, η οποία έχει πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και οι προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια κενά με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και όχι με ευέλικτο “δουλεμπόριο”», επισήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση.
Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «ισχυρή χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις και στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι ανέφικτα, αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί από τα μνημόνια, δεν διαγράψει το χρέος και δεν φύγει από την ευρωζώνη, για να εφαρμόσει μια εθνική νομισματική πολιτική και ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και μετασχηματισμού της με στήριξη μισθών και συντάξεων».
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λέγοντας ότι «αναδεικνύονται σε μεγάλους ολετήρες του δημόσιου συστήματος υγείας, οι οποίοι, στο όνομα του, δήθεν, “αναγκαίου κακού”, πάνε να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού σε αυτόν τον θεμελιώδη τομέα», ενώ κατήγγειλε «το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που είναι έτοιμη να καταθέσει η κυβέρνηση, το οποίο μαζί με τα μέτρα φορολεηλασίας και ξεπουλήματος της χώρας, θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία και το λαό μας».
«Η κυβερνητική μεθόδευση να ψηφισθούν, τάχα ως “εφεδρικά”, πέραν από μέτρα 5,4 δισ. και πρόσθετο πακέτο 3,7 δισ., δεν ξεγελά κανέναν για τον πραγματικό πρωτοφανή Αρμαγεδδώνα που εξαπολύεται ενάντια στην ελληνική κοινωνία”», προσέθεσε και τόνισε:
«Η λύση στο δράμα είναι μία, εργατικός λαϊκός ξεσηκωμός τώρα, για να ακυρωθούν τα μέτρα, να καταργηθούν τα μνημόνια και να φύγει τώρα η νεομνημονιακή καταστρεπτική κυβέρνηση του ψεύδους και της εξαπάτησης μαζί με όλο το βρώμικο μνημονιακό μπλοκ. Φτάνει πια η ληστεία και η λεηλασία της Ελλάδας, του λαού και της νεολαίας μας».
Στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ αποτελούμενη από τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Αντώνη Νταβανέλο και τον Θόδωρο Μόσχοβο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το