Ελλάδα

Λαφαζάνης: Μέγα σκάνδαλο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης  μιλάει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους εκπροσώπους του Τύπου, της Προγραμματικής Διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας,  την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στην ΕΣΗΕΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πολιτικές και ποινικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καταλογίζει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το «μέγα σκάνδαλο», όπως το χαρακτηρίζει, της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τον τρόπο που γίνεται είναι μια μεγάλη ληστεία, η μεγαλύτερη ίσως ληστεία στα χρονικά της χώρας, διότι εξατμίζονται από το Δημόσιο πάνω από 40 δισ. ευρώ, ενώ χάνουν πάρα πολλά λεφτά ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι κ.λπ.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Όπως τόνισε, οι μόνες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Ερωτηθείς αν τελικά η ταύτιση με τη δραχμή έβλαψε προεκλογικά τη Λαϊκή Ενότητα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι οι πολίτες έχουν υποστεί «πλύση εγκεφάλου» με το ευρώ, «μια σκληρότατη δικτατορία», ενώ υποστήριξε ότι «η τρομοκρατία με το ευρώ εξασθενεί μέσα στην κοινωνία».

Παράλληλα, κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σκόπιμα δεν προβάλλουν τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, «της μόνης πολιτικής δύναμης που έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη μνημονική λεηλασία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το