Οικονομία

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

ÁÈÇÍÁ-ÐáñÜäïóç-ðáñáëáâÞ óôï Õðïõñãåßï ÐáñáãùãéêÞò Áíáóõãêñüôçóçò, ÐåñéâÜëëïíôïò êáé ÅíÝñãåéáò.(Eurokinissi-ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ)

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να ακυρώσει το σχέδιο για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, ενώ αντιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο δρα μια καναδική εταιρεία χρυσού που έχει κάνει μια από τις πιο προβεβλημένες επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Το μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές, την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει η Eldorado Gold, εταιρεία που εδρεύει στο Βανκούβερ, ήταν μια ξένη επένδυση που η προηγούμενη κυβέρνηση πρόβαλε ιδιαίτερα και είχε χαρακτηριστεί μια υπόθεση ενδεικτική όσον αφορά το εάν και κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα προστατεύσει τους ξένους επενδυτές. Η Ελντοράντο σχεδίαζε να επενδύσεις 1 δισεκ. δολάρια μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών.

«Εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό» το επενδυτικό σχέδιο, δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό». Απέφυγε να διευκρινίσει ποιες είναι οι προθέσεις της Αθήνας.

Ο Π. Λαφαζάνης ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός όσον αφορά την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, τονίζοντας πως η πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της θα ακυρωθεί. «Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ’ ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» είπε ο υπουργός Ενέργειας στο Ρόιτερς.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το