Ελλάδα

Λαφαζάνης: Απευθυνόμαστε στο 62% που ψήφισε «όχι»

lafazanis

“Δεν είμαι τόσο ανόητος να θέλω να εκφράσω τη Λαϊκή Ενότητα με 62%. Απευθυνόμαστε όμως στο 62% (του δημοψηφίσματος), γιατί ψήφισε ‘όχι’ κι επομένως θεωρούμε ότι αυτό το ‘όχι’, μπορεί να μεταφραστεί και σε ψήφο μιας μεγάλης μερίδας, τουλάχιστον, αυτών, προς τη Λαϊκή Ενότητα”, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας στο Βήμα fm, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να αποκατασταθεί είναι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, σημειώνοντας ότι “δεν έχει νόημα να μιλάμε μεταξύ μας, αλλά στο τέλος να εφαρμόζουμε αυτό πού θέλουν οι Γερμανοί”.
“‘Ερχεται μια κυβέρνηση, η οποία λέει ‘εγώ λέω ότι λεφτά υπάρχουν’. Ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ‘λεφτά υπάρχουν’. Μνημόνιο του επέβαλαν κι ο ίδιος το αποδέχτηκε και το εφάρμοσε. Μετά πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων ο Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ‘ότι το μνημόνιο είναι ένα μεγάλο λάθος’, πήγε σε εκλογές, εγκρίθηκε αυτό το μεγάλο λάθος του μνημονίου κι επομένως έπρεπε να αλλάξει πολιτική. Μνημόνιο κι αυτός ψήφισε. Έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας, αντιμνημόνιο, αγώνες, διαχειρίσεις, εξαγγελίες, καταγγελίες, στο τέλος μνημόνιο εφάρμοσε. Αυτό, τι δείχνει; Ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί, δεν έχουμε δημοκρατία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη είπε:
“Δεν κάνω ποτέ στη ζωή μου εύκολη σκανδαλολογία. Αυτό που αυτή τη στιγμή υπάρχει, εμένα δεν με παρακινεί, ώστε να κάνω δημόσιες δηλώσεις. Κι αν έχει κανείς να πει κάτι, έπρεπε να το πει σε άλλη φάση, σε άλλη περίοδο, όχι πριν τις εκλογές. Και για τον Μεϊμαράκη το λέω και για τον Τσίπρα και για οποιονδήποτε άλλον, όσοι το κάνουν αυτό, δυστυχώς, βλάπτουν πάρα πολύ τη δημοκρατία και τη δημοκρατική πολιτική ζωή. Ο τόπος δεν χρειάζεται τέτοιες συμπεριφορές. Δεν εννοώ της κυρίας Κωνσταντοπούλου, γενικώς ομιλώ”.

Πηγή www.ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το