Τοπικά

Η ΛΑΕ Μαγνησίας για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας: Μνημόνια και ανάπτυξη είναι ασύμβατα

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας καλεί τον λαρισαϊκό λαό να πάρει μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, έξω από το συνέδριο όπου πραγματοποιείται το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας αναφέρει πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη Θεσσαλία χωρίς δημόσια και συλλογικά έργα υποδομής στον αγροτικό χώρο.

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ Μαγνησίας:

“Την ώρα που οι κυβερνώντες περιοδεύουν σε δήθεν συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τα οποία είναι φιέστες σε συνεργασία με τους ΄΄άφωνους’’ τοπικούς άρχοντες, ο κ. Τσίπρας προπαγανδίζει ότι είναι ο καλύτερος εφαρμοστής των μνημονίων, και υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, οι οποίοι απαιτούν νέες επώδυνες παραχωρήσεις.
Απαιτούν την περιουσία των εξαθλιωμένων από τα μνημόνια πολιτών.
Απαιτούν τις ενεργειακές υποδομές,ανυπολόγιστης αξίας, που έκτισε ο λαός μας με το υστέρημα δεκαετιών. Απαιτούν τους υδάτινους πόρους της χώρας (λίμνες, ποτάμια, φυσικά και τεχνικά φράγματα).
Απαιτούν τον αφανισμό κάθε έννοιας εργασιακού δικαίου.
Απαιτούν περαιτέρω λεηλασία εισοδημάτων και συντάξιμων αποδοχών.
Απαιτούν την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
Απαιτούν νέο αίμα και νέες θυσίας στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να «επενδύσει» για επικοινωνιακούς λόγους στην «αναπτυξιολογία». Ο ‘’σύγχρονος΄΄ πρωθυπουργός, ο άνθρωπος των ανοικτών αγορών και του αυθεντικού νεοφιλελευθερισμού, άριστος ακόλουθος της Γερμανο-Γαλλικής επικυριαρχίας, ένθερμος υποστηρικτής των επενδύσεων τους στην χώρα μας, δηλ. των εξαγορών, μέγας εκσυγχρονιστής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων ‘’μισής΄΄ εργασίας, έρχεται για ακόμα μια φορά να εξαπατήσει με ψέματα την σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία και να μας πείσει ότι μπήκαμε στο «δρόμο της ανάπτυξης».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και τη βιώνουμε όλοι μας. Ο λαός είναι 8 χρόνια εγκλωβισμένος στις αδιέξοδες πολιτικές που μας επιβάλλουν οι δανειστές, στις πολιτικές των συνεχών μνημονίων που έβαλε το ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και συνεχίζει ακάθεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα καθεστώς συνεχούς λιτότητας φτώχειας ανεργίας μείωσης μισθών και συντάξεων και εκτίναξης των ποσοστών της ανεργίας ιδιαιτέρα στους νέους, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών στρατηγικής σημασίας, ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές καταστροφές και χάρισμα φιλέτων στην Eldorado και στην Ελληνικός χρυσός, ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 3650 σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους , 248 πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών μόνο στην Θεσσαλική γη. Κάθε βδομάδα δεκάδες συμπολίτες οικογένειες με παιδιά προστίθενται σε αυτές λίστες της αναμονής. Σε όσους μάλιστα δίνουν αγώνες ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές, δεν διστάζουν να απαντήσουν με αυταρχισμό, ματ και ξύλο.

Τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση της ώρας, η Θεσσαλία, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, χρειάζονται ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η θέση μας, μας δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όταν η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τα μνημόνια και η νέα ΚΑΠ, επιδιώκουν τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια και την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών. Ούτε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αύξηση του κόστους παραγωγής, χρειαζόμαστε στη Θεσσαλία δημόσια, συλλογικά έργα υποδομής στον αγροτικό χώρο (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, κλπ) για να μπορούν οι αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή του χρειαζόμαστε το νερό να είναι δημόσιο αγαθό, ενώ η κυβέρνηση, μέσω της εφαρμογής των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθεί την τιμολόγηση, δηλαδή την εμπορευματοποίηση του νερού αλλά και την ιδιωτικοποίησή του. χρειάζονται οι αγρότες φθηνή ενέργεια από μία ενιαία, δημόσια ΔΕΗ.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί το λαρισαϊκό λαό, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία, να διατρανώσουν ζωντανά ότι τα σχέδια που εξυφαίνονται γι αυτούς χωρίς αυτούς δεν θα περάσουν, παίρνοντας μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη 11/10 και ώρα 6μμ έξω από το ξενοδοχείο Ιmperial που πραγματοποιείται το συνέδριο-φιέστα”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το