Τοπικά

Λαχανόκηπος από το ΕΠΑΛ Αγριάς – Μαθητές περιποιήθηκαν αναξιοποίητο χώρο και φύτεψαν κηπευτικά 

Έβαλαν την τέχνη και το μεράκι τους και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους άρχισαν να φυτεύουν τον λαχανόκηπο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αγριάς, εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που λαμβάνουν στο σχολείο.
Ο λαχανόκηπος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΕΠΑΛ και αναμένεται να προσδώσει νέα δημιουργική ώθηση στους μαθητές, που με χαρά ασχολήθηκαν με κάτι που τους αρέσει.
Οι προσπάθειες άρχισαν ακόμη από την περίοδο που το σχολείο ήταν κλειστό λόγω της καραντίνας, με τη διαμόρφωση του χώρου και χθες μαθητές και καθηγητές από τον Τομέα Γεωπονίας που λειτουργεί στο σχολείο, φύτευσαν διάφορα είδη, όπως σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό, ενώ το ίδιο θα κάνουν και σήμερα.

«Μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Βόλου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής μάς παραχωρήθηκε ο χώρος γύρω στα 100-150 τετραγωνικά μέτρα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΕΠΑΛ προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν λαχανόκηπο» τόνισε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αγριάς κ. Χρήστος Μαράτος και συμπλήρωσε πως «αυτός ο χώρος ήταν αναξιοποίητος, πολλές φορές είχε και διάφορα μπάζα και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξει όψη και να γίνει λειτουργικός προς όφελος όλων. Η έκταση περιφράχτηκε και έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ωραίος λαχανόκηπος που επιμελούνται οι καθηγητές και οι μαθητές από τον Τομέα Γεωπονίας, ο οποίος λειτουργεί στο ΕΠΑΛ».
Οι μαθητές μετά από τρεις μήνες μέσα στο σπίτι, εκφράστηκαν, έπιασαν χώματα στα χέρια, καλλιέργησαν φυτά και ένιωσαν δημιουργικοί.

Ο κ. Μαράτος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για αρκετούς μαθητές μας η ενασχόληση με τον λαχανόκηπο είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, καθώς προέρχονται από αγροτικές οικογένειες».
«Ένα επόμενο στάδιο της δράσης μας θα είναι και η δημιουργία ενός θερμοκηπίου» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «τα χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά είδη που θα συγκεντρώνονται, θα προσφέρονται και σε άπορες οικογένειες, ώστε η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα να συνδυάζεται και με την κοινωνική αλληλεγγύη».
Για τη δημιουργία του λαχανόκηπου συνέδραμαν και οι καθηγητές του Τομέα Γεωπονίας, όπως ο τομεάρχης Γεωπονίας κ. Δημήτρης Τσιλογιάννης και η υπεύθυνη του εργαστηρίου Γεωπονίας κ. Κική Καρακατσάνη.

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο Εργαστήριο Γεωπονίας, ενώ οι αίθουσες ενισχύθηκαν και με διαδραστικούς πίνακες, βιντεοπροβολείς και άλλα ψηφιακά μέσα.
«Όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές και καθηγητές προσπάθησαν βάζοντας το δικό τους λιθαράκι για την εξέλιξη του σχολείου» τόνισε ο κ. Μαράτος, ο οποίος από φέτος έχει επιστρέψει στο σχολείο, όπου για πρώτη φορά το 1999 ανέλαβε διευθυντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το