Αθλητισμός

Λ. Καλογήρου για το 1-0 του Θησέα επί της Νίκης: “Μεγάλη επιτυχία αλλά κρατάμε χαμηλούς τόνους”

Μεγάλη επιτυχία επί ενός ισχυρού αντιπάλου που δίνει αυτοπεποίθηση στον Θησέα χαρακτήρισε το 1-0 επί της Νίκης ο Λευτέρης Καλογήρου. Πάντως ο προπονητής της ομάδας της Αγριάς επισήμανε στη «Θ» ότι πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς οι αγώνες πρωταθλήματος θα είναι διαφορετικοί από τους αγώνες προετοιμασίας.
Περιχαρείς είναι άπαντες στις τάξεις του Θησέα μετά τη φιλική επιτυχία με 1-0 επί της Νίκης. Αναμφίβολα το να επικρατείς ενός αντιπάλου μεγαλύτερης κατηγορίας και με το όνομα της Νίκης αποτελεί σημαντική επιτυχία, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που ικανοποίησε τους Αγριώτες, αλλά η εν γένει εικόνα της ομάδας.

Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο ο Θησέας ήταν εξαιρετικός απειλώντας τη Νίκη με γκολ. Στο δεύτερο μέρος και με τις πολλές αλλαγές που έγιναν εκατέρωθεν, οι «πράσινοι» δέχθηκαν πίεση. Τελικά όχι μόνο άντεξαν, αλλά στο 85’ πήραν τη νίκη με κεφαλιά του Γκάγκα ύστερα από σέντρα του Δουλά.
Η νίκη αυτή δημιούργησε κλίμα ευφορίας στην ομάδα, όμως ο Λευτέρης Καλογήρου έσπευσε να ρίξει τους τόνους. Ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει καλά ότι το πρωτάθλημα θα είναι τελείως διαφορετικό από τους αγώνες προετοιμασίας και επιθυμεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ, χωρίς φυσικά να κρύψει την ικανοποίησή του. Ο κ. Καλογήρου μίλησε στη «Θ» για τα εξής θέματα:

Για τη φετινή προετοιμασία του Θησέα: «Για εμάς μετά από δύο μήνες σκληρής προετοιμασίας, την περασμένη Κυριακή έκλεισε ο κύκλος των φιλικών αγώνων. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προσπαθήσαμε να μοντάρουμε την ομάδα και να την ετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την έναρξη του πρωταθλήματος την άλλη Κυριακή.

Η γενικότερη εικόνα που έχουμε από τα φιλικά παιχνίδια μάς δίνει αισιόδοξα μηνύματα όσον αφορά την ομάδα μας. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Δεν πρέπει να «πάρουν τα μυαλά μας αέρα» από μία τέτοια νίκη, που είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, γιατί το μέγεθος του αντιπάλου είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Επομένως με ταπεινότητα και με χαμηλούς τόνους θα πρέπει να εξαλείψουμε τις όποιες αδυναμίες έχουμε, γιατί -ας μην ξεγελιόμαστε- μπορεί το σκορ να ήταν υπέρ μας, αλλά η ομάδα εμφάνισε και κάποια προβλήματα. Εκεί θα σταθούμε και εκεί θα δουλέψουμε αυτή την εβδομάδα, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για την επόμενη Κυριακή.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης Βόλου και να της ευχηθώ ολόψυχα να έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα-«Γολγοθά» που έχει να ξεκινήσει. Να έχουμε δύναμη και υγεία. Γενικότερα να φύγουμε όλοι απ’ αυτή την κατάσταση που ζει η κοινωνία και το ποδόσφαιρό μας με την πανδημία».

Για το φιλικό με τη Νίκη: «Η αλήθεια είναι ότι εμείς όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Δεν ήρθαμε τυχαία να παίξουμε στα Κανάλια. Είχαμε «διαβάσει» αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της Νίκης Βόλου. Θα έλεγα ότι στο πρώτο δεκάλεπτο δεν πατήσαμε καλά στο γήπεδο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο αλλάξαμε τον σχηματισμό μας και προσαρμοστήκαμε στον σχηματισμό της Νίκης.

Εκεί νομίζω ότι κλείσαμε ουσιαστικά τους διαδρόμους. Θα έλεγα ότι ενώ στο αμυντικό κομμάτι σταθήκαμε αρκετά καλά, δεν ήμασταν το ίδιο καλοί στη δημιουργία και στην κατοχή της μπάλας, κάτι που το ζητάμε ως ομάδα. Βέβαια αυτό δεν μας το επέτρεψε και η ποιότητα του αντιπάλου, που είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά υψηλή.

Θεωρώ ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερο για εμάς απ’ ό,τι το δεύτερο. Στο β’ μέρος η Νίκη πήρε περισσότερα μέτρα και μας πίεσε περισσότερο, χωρίς να κάνει τις πολύ κλασικές ευκαιρίες. Βέβαια εξαιρούμε τις δύο-τρεις τελικές που πραγματικά θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Γενικά υπήρξε ένας έλεγχος του παιχνιδιού, όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι».

Για το αν αυτή η επιτυχία είναι ιδανική για την ψυχολογία πριν την έναρξη του πρωταθλήματος: «Όταν κερδίζεις ομάδα καλύτερης κατηγορίας από σένα με υψηλούς στόχους, σίγουρα το αποτέλεσμα σού δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτό, όμως, που είπα στα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε αμέσως αυτό το αποτέλεσμα, γιατί τα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν θα έχουν καμία σχέση με τα φιλικά που παίζουμε. Θα είναι μια εντελώς άλλη κατάσταση. Θα πρέπει λοιπόν να ξεχάσουμε άμεσα τι έχει γίνει και να επικεντρωθούμε στις αδυναμίες μας, όπου θα δουλέψουμε.

Για το ότι πανηγυρίστηκε έξαλλα η φιλική επιτυχία επί της Νίκης: «Το όνομα της Νίκης είναι ένα επιπλέον κίνητρο για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή βρίσκεται ειδικά στις ομάδες της Μαγνησίας. Άρα το μέγεθος του συλλόγου αυτού σίγουρα σου δίνει ένα κίνητρο περισσότερο να πανηγυρίσεις την οποιαδήποτε επιτυχία».

Για την Γ’ Εθνική που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή: «Το πρωτάθλημα είναι περίεργο. Λίγες οι ομάδες, λίγα τα παιχνίδια και άγνωστος ο όμιλος. Πρώτη φορά θα πάμε νότια και δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τις ομάδες κάτω. Αυτό που ουσιαστικά θέλουμε εμείς είναι παιχνίδι με το παιχνίδι να «χτίσουμε» και να δείξουμε κάτι, έτσι ώστε πρώτα απ’ όλα να πετύχουμε την παραμονή και μετά -γιατί όχι- να μην επαναλάβουμε την επιτυχημένη περσινή χρονιά.

Βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά με πέρσι, διότι είναι άλλος όμιλος και άλλα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Βρισκόμαστε εν μέσω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, τα παιδιά έχουν να παίξουν ποδόσφαιρο εδώ επτά και οκτώ μήνες. Να δούμε όλο αυτό πώς θα εξελιχθεί και πώς θα βρούμε μπροστά μας τα πράγματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το