Τοπικά

Λ. Αυγενάκης σε Ζέττα Μακρή: Έγκριση χρηματοδότησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άνω Γατζέας

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ότι είναι, πλέον, θέμα λίγων ημερών η τελική έγκριση της χρηματοδότησης, από αμιγώς εθνικούς πόρους, του έργου: «Βελτίωση υπαρχόντων γηπέδων ποδοσφαίρου & μπάσκετ στην Άνω Γατζέα Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, ∆ήμου Νοτίου Πηλίου», συνολικού προϋπολογισμού 455.000€.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο πνοής για την προαναφερόμενη τοπική κοινότητα του Αγ. Γεωργίου, αλλά και για ολόκληρη την ∆ημοτική Ενότητα Μηλεών, λαμβάνοντας υπόψη πως, σήμερα, οι νέοι της περιοχής αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γήπεδα της πόλης του Βόλου προκειμένου να αθληθούν, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο από τις καθημερινές μετακινήσεις και επιβαρύνοντας, σημαντικά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες, πλέον, συνθήκες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αφού έπειτα από τις προτεινόμενες εργασίες βελτίωσης, θα μπορούν να διεξάγονται ερασιτεχνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και το γήπεδο να αποτελεί χώρο προπόνησης ομάδων διαφόρων κατηγοριών, γεγονός που θα συντελέσει και στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Το προτεινόμενο έργο είναι ένα έργο βελτίωσης υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου & μπάσκετ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης και αναψυχής των κατοίκων.

Δεδομένης της σπουδαιότητας του έργου για την περιοχή, η κ. Μακρή είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικού, του Αντιδημάρχου Μηλεών κ. Απόστολου Διανέλλου, αρμόδιου για τα τεχνικά έργα, τις υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, πολεοδομικού σχεδιασμού και ΚΕΠ του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να παρουσιασθεί το συγκεκριμένο έργο στον Υφυπουργό, να αναδειχθεί η ωριμότητά του αλλά και να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησής του.

Ο κ. Αυγενάκης, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την σημαντικότητα, για την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, της βελτίωσης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την έγκριση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου από αμιγώς εθνικούς πόρους εφόσον οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου συνέτασσαν και υπέβαλαν, έγκαιρα, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πλήρως αιτιολογημένο τεχνικό δελτίο έργου, στο οποίο θα παρουσιάζεται η ταυτότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Πράγματι, ο Δήμαρχος κ. Μιτζικός, ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του κ. Αυγενάκη, προχώρησε στην σύνταξη και υποβολή του συγκεκριμένου τεχνικού δελτίου, στις 25 Ιουνίου 2021 και αφού το ως άνω έτυχε εξέτασης και επεξεργασίας αλλά και θετικής εισήγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού απεστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τελική έγκριση.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε, δε, ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που, η από κοινού προσπάθειά της και συνεργασία με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό για την βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων θα αρχίσει να υλοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ευχαρίστησε, θερμά, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τις ταχύτατες ενέργειές του και την πλήρη υποστήριξή του.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το