Ελλάδα

Κυβερνητική κρίση λόγω της λέξης που αρχίζει από «Μ»

mouzalas
Οι αναφορές στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε στην Αθήνα μετά τη δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης περί «Μακεδονίας» δεν λείπουν σήμερα από τον γερμανόφωνο Τύπο.

Συγκεκριμένα, «Είπε λάθος όνομα» επιγράφεται σχετική ανάλυση της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Στο άρθρο αναφέρεται ότι «εκπλήσσει η άκαμπτη στάση των ΑΝΕΛ, κυβερνητικών εταίρων του Τσίπρα. Στο παρελθόν ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος άφηνε πλήρη ελευθερία στον πρωθυπουργό σε πολλά ζητήματα. Ο συνασπισμός του Τσίπρα δεν διαθέτει παρά ισχνή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, φαινόταν όμως απρόσμενα σταθερός μετά την επανεκλογή του το φθινόπωρο».

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί σχόλιο με τίτλο «Τραγελαφικός καυγάς». Ένα απόσπασμα: «Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες φυτοζωούν σε τραγικές συνθήκες στη λάσπη της Ειδομένης, η κυβέρνηση στην Αθήνα καυγαδίζει για το αν ο υπουργός μετανάστευσης επιτρέπεται να ονομάσει ʻΜακεδονίαʼ τη Μακεδονία. Παράλογο;» Κι ακόμη: «Το ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, αυτήν την αντιπαράθεση βρήκε να αξιοποιήσει, προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση, φανερώνει πόση απελπισία διαχέεται πλέον στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μέχρι στιγμής ο Μουζάλας έκανε απλώς τη δουλειά του. Η προσφυγική κρίση έχει προκαλέσει κρίσιμες δοκιμασίες για πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και αυτό θα συνεχιστεί. Οι Έλληνες όμως θα ήταν οι πρώτοι που θα έριχναν την κυβέρνησή τους μέσα σε μία νύχτα και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή. Δυστυχώς, η Ελλάδα πάντοτε προσφέρεται για δυσάρεστες εκπλήξεις».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα Der Standard της Βιέννης κάνοντας λόγο για «κυβερνητική κρίση λόγω της λέξης που αρχίζει από Μ». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας εξηγεί ότι «για τους έλληνες πολιτικούς η σωστή ονομασία είναι FYROM και όποιος, έστω και εκ παραδρομής, πει κάτι διαφορετικό, χαρακτηρίζεται άπατρις και εθνοπροδότης. Αυτό το ολίσθημα διέπραξε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας. Σε συνέντευξή του με τον δημοφιλή στην Ελλάδα τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης, του ξέφυγε η λέξη ʻΜακεδονίαʼ αντί για ʻFYROMʼ». Η εφημερίδα εκτιμά πάντως ότι «μία αποχώρηση Μουζάλα θα ήταν πλήγμα λίγες μέρες πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το