Ελλάδα

Κυβέρνηση για Πάσχα: Δεν υπάρχει απόφαση – Υπάρχουν προτάσεις από την εκκλησία

Την απόφαση να μεταφέρει χρονικά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, με την αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα αλλά και την τέλεση της Ανάστασης στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών, έλαβε η Ιερά Σύνοδος. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κ. Αθηναγόρας μίλησε για κάποια μέτρα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, αυτές οι προτάσεις είναι μία συμφωνία- συμβιβασμός μεταξύ της πολιτείας και της εκκλησίας για να μην έχουμε φαινόμενα όπως τότε στα Θεοφάνια, όπου υπήρξε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας για το πώς θα εορταστεί η ημέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα και μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Αθηναγόρα, αυτά τα μέτρα αναμένεται να αποτυπωθούν και εντός ολίγων ημερών ή και ωρών σε μία κοινή υπουργική απόφαση.

Αυτές οι εισηγήσεις και ο συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να περάσει και από την κρίση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συνεδριάσει το πιθανότερο αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου. Θεωρείται βέβαιο ότι οι ειδικοί συμφωνούν για την περιφορά έξω από την εκκλησία και να παραμείνει ο κόσμος έξω από την εκκλησία, προκειμένου να υποδεχθεί τον Επιτάφιο, όμως «αγκάθι» παραμένει ο αριθμός των πιστών μέσα στις εκκλησίες.

Θα πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε το γεγονός ότι όσοι πηγαίνουν εκείνη την ημέρα στην εκκλησία είναι συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας και εμβολιασμένοι, οπότε μπορεί να καμφθεί αυτό το εμπόδιο. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν αύριο η ειδικοί της επιτροπής για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το