ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβλήθηκε η συναυλία της Καμεράτα

Πολιτισμός

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Απεβίωσε και κηδεύεται η Βασιλική Χρηστάκη

Τοπικά

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ και η καύση σκουπιδιών

Άρθρα

Τι ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Ελλάδα

Ο Μέριλιν Μάνσον βρίσκεται στην Ελλάδα

Lifestyle, Θ Plus

Νέος ογκολόγος από σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου

Τοπικά

Πόσοι και πόσα χρωστούν στην Εφορία

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 64χρονος στα Πλατανίδια

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Κυριαρχούν τα τετράωρα στην αγορά εργασίας της Μαγνησίας 

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι μισθοί οι οποίοι δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις μετακινήσεις των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους. Στην αγορά εργασίας στη Μαγνησία κυριαρχούν τα τετράωρα, σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τα στοιχεία του Ιουλίου.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων προσλήψεων αφορά σε γυναίκες με μέσο ημερομίσθιο 22,83 ευρώ, ενώ των αντρών κυμαίνεται στα 23,67 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Εργασίας για τον Ιούλιο, καταγράφηκαν συνολικά στην ηπειρωτική Μαγνησία 3.372 προσλήψεις. Την ίδια ώρα καταγράφηκαν 1.288 οικειοθελείς αποχωρήσεις, 778 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, 1.699 ορισμένου χρόνου συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν και κατά 393 θέσεις εργασίας, υπήρξε αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων.

Την ίδια περίοδο στις Βόρειες Σποράδες δηλώθηκαν 1.420 προσλήψεις, 323 οικειοθελείς αποχωρήσεις, 164 αορίστου χρόνου συμβάσεις καταγγέλθηκαν και 89 ορισμένου χρόνου συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 844 θέσεις εργασίας, λόγω της τουριστικής περιόδου.
Συνολικά από τις αρχές του Ιανουαρίου μέχρι και τέλος Ιουλίου δηλώθηκαν στην ηπειρωτική Μαγνησία 20.483 προσλήψεις. Την ίδια περίοδο όμως 19.579 άτομα, είτε οι συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνταν καταγγέλθηκαν , είτε βγήκαν εκτός αγοράς εργασίας, με οικειοθελή αποχώρηση. Ειδικότερα έχουν δηλωθεί στο σύστημα 8.063 οικειοθελείς αποχωρήσεις, 3.847 συμβάσεις αορίστου χρόνου καταγγέλθηκαν, ενώ 7.669 συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληξαν δεν ανανεώθηκαν.
Στις Σποράδες έγιναν το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου, 7.974 προσλήψεις, 1.158 οικειοθελείς αποχωρήσεις, 683 άτομα έχασαν τη δουλειά τους καθώς καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνταν ενώ 336 άτομα που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας αφού οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το