Τοπικά

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος – Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Άνω Βόλο

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία ξεκίνησε την πορεία και το έργο της στην ιστορία, εορτάζουμε την Κυριακή της Πεντηκοστής (12/6). Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

 

Εορτή του Αγίου Πνεύματος

Την Δευτέρα 13/6  η Εκκλησία μας τιμά το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα. Την ημέρα αυτή πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra και την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου π. Γεωργίου – Εμμανουήλ Γκόλια. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra και την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

 

Αγίας Τριάδος Μουρεσίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίας Τριάδος Τρικερίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αποστόλου Μόναχου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Αγίας Τριάδος Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,.

Αγίας Τριάδος Μηλεών

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Κουκουβίνη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μηλεών, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικη… χυλόπιτα στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης: Οπαδός απορρίφθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Άτυχος ήταν οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος ίσως επηρεασμένος από το πνεύματων Χριστουγέννων φλέρταρε…

25 Δεκεμβρίου 2023

Influencer δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην κόρη της

Μια influencer από τη Χαβάη πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χρόνια πολλά εύχεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου

Τις δικές του ευχές για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο που έρχεται έστειλε το…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος από την ΠΑΕ Νίκη

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2024 έστειλε η ΠΑΕ Νίκη. "Χρόνια πολλά. Ευχές…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ισραήλ: «Απελευθερώστε τους τώρα» – Συγγενείς ομήρων αποδοκίμασαν τον Νετανιάχου στο κοινοβούλιο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδοκιμάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κνεσέτ,…

25 Δεκεμβρίου 2023

Στην εντατική οι επιβαίνοντες από τροχαίο – Οι γιατροί ακρωτηριάσαν τα κάτω άκρα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο νεαρά άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο προσέκρουσε σε…

25 Δεκεμβρίου 2023