Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης προς Αρ. Μπαλτά: Να επισκεφτείς την Ειδομένη

mitsotakis

Στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και στη δήλωσή του ότι «η εικόνα που δίνει η Ειδομένη είναι τιμητική για την Ελλάδα» απάντησε από το τουίτερ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Θα προτείνω στον υπουργό της αριστείας να επισκεφθεί την Ειδομένη για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος».

H δήλωση του Α. Μπαλτά

«Η Ελλάδα σηκώνει αυτή τη στιγμή το βάρος του κόσμου, σώζει την τιμή του κόσμου κρατώντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και πάνω απ’ όλα της φιλοξενίας», δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς, ανακοινώνοντας την εμπλοκή του υπουργείου στο προσφυγικό.

«Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνουμε παντού στη χώρα» σημείωσε ο κ. Μπαλτάς και ανέφερε πως το υπουργείο Πολιτισμού εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία όχι μόνο γιατί είναι τμήμα της κυβέρνησης, αλλά κυρίως γιατί στο πρόβλημα των προσφύγων παίζεται το διϊστορικό και νυν ήθος της χώρας.

«Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα, όσο και ας φαίνεται ίσως περίεργο, διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν τα σύνορα» προσέθεσε ο υπουργός.

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με δήλωση του για την Ειδομένη

Απάντηση στα δημοσιεύματα που απομόνωσαν φράση του από συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ειδομένη, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Προσωπικά, είμαι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις μου με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους. Δεν με εκπλήσσει. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση ‘παίζει’ με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη. Σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το