Κόσμος

Κύπρος: Συγκλονίζουν οι δύτες που αποκάλυψαν την φρίκη του «Ορέστη»

Oι δύτες που συμμετείχαν στην αποκάλυψη της φρίκης των εγκλημάτων του «Ορέστη», στην Κύπρο μίλησαν για την συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν στη λίμνη στο Μιτσερό.
Οι δύτες είχαν το βάρος των συγγενών των θυμάτων και της Κυπριακής κοινής γνωμής. «Μου πήρε κάποια στιγμή να καταλαβω τι άκουγα, αλλά σε δέκα λεπτά είχαμε ξεκινήσει για το Μιτσερό. Κανένας δεν είχε ιδέα πότε θα τέλειωνε αυτό το έργο. Μας κάλεσαν για κάποιες μέρες, ωστόσο κάτσαμε για αρκετό καιρό» λέει στον ΑΝΤ1 ο Άγγελος Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Πάμπος Ομήρου, εμφανώς συγκινημένος ανέφερε πως «δουλέψαμε στα σκοτεινά νερά. Ωστόσο όταν αναζητάς πτώματα σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολα. Κάναμε κάποια προεργασία με τα παιδιά γιατί για να λειτουργήσει ένα πράγμα σωστά πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα και τον κατάλληλο εξοπλισμό». «Άλλο να γυρεύεις ένα αντικείμενο και άλλο να γυρεύεις ένα μωρό» προσθέτει.

«Η μεγάλη μου ανησυχία ήταν το αναπνευστικό σύστημα. Οι αναλύσεις που μας είχαν δώσει οι αρχές έλεγαν ότι προκαλείται εμετός» λέει ο Δημήτρης Πούπος. Η δυσκολότερη στιγμή ήταν όταν έβγαζαν από το βυθό της λίμνης τις βαλίτσες με τα νεκρά παιδιά. Όταν βρήκαν το μωρό τυλιγμένο σε ένα σεντόνι λύγισαν. «Τα παιδιά ήταν κάτι που δεν ήθελα να δω » τονίζει ο Δημήτρης Πούπος.
Ο Έντουαρντ Μπρόνκο, διοικητής της Brasal Marine Services μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζει ότι «η επαφή των δυτών ήταν πιο κοντινή με το μωρό που ήταν τυλιγμένο μέσα σε ένα σεντόνι». Ο 35χρονος Ορέστης καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το