Κόσμος

Κύπρος serial killer: Έκθεση των Βρετανών με τα ευρήματα για τους φόνους

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, που αναχωρούν εντός της ημέρας από την Κύπρο, θα ετοιμάσουν έκθεση με τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις τους σε σχέση με τις υποθέσεις των φόνων που διέπραξε ο «Ορέστης». Η έκθεση θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα στην κυπριακή Αστυνομία.
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι εμπειρογνώμονες του National Crime Agency της Μεγάλης Βρετανίας θα συνεχίσουν, και μετά την αναχώρησή τους από τη Μεγαλόνησο, να βρίσκονται σε επαφή με την ανακριτική ομάδα Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί, είπε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Οι πέντε Βρετανοί εμπειρογνώμονες είχαν συναντήσεις με την ηγεσία της Αστυνομίας και την ανακριτική ομάδα και επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία όπου διεξήχθησαν ή διεξάγονται έρευνες, δηλαδή το μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμί και το πεδίο βολής Ορούντας.
Παράλληλα, ο ιατροδικαστής μέλος της ομάδας των Βρετανών εμπειρογνωμόνων συμμετείχε στη διενέργεια νεκροτομών, σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές, επί των σορών των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα.

Η ομάδα των Βρετανών περιλάμβανε ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Πηγή: philenews.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το