Κόσμος

Κύπρος: Σχημάτισαν το προφίλ του «Ορέστη» – Πότε «ξύπνησε» ο serial killer

Κάθε ώρα που περνάει, οι Αρχές σκιαγραφούν όλο και πιο καλά το προφίλ του «Ορέστη». Οι ανακριτές που διερευνούν το πιο ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στα χρονικά της Κύπρου, καλούνται να λύσουν τους γρίφους γύρω από τον serial killer που ξεφορτωνόταν τα θύματα του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού.

Ο 35χρονος λοχαγός φέρεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα badoo με γυναίκες οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην εξάχρονη κόρη της 38χρονης Marry Rose, την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, αφού φαίνεται ότι στο φρεάτιο υπάρχουν και άλλες πτώματα. Ως εκ τούτου, οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ επαναρχίζουν σήμερα, μετά την μικρή διακοπή λόγω του προβλήματος που προέκυψε με δοκούς των αναβατορίων στους οποίους παρατηρήθηκε κάμψη, κατά της οποίες θα χρησιμοποιηθεί η ρομποτική κάμερα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της εξάχρονης, η σορός της οποίας μέχρι στιγμής παραμένει εξαφανισμένη. Ωστόσο οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν στο σημείο, και αυτό λόγω του ότι, ο 35χρονος επιμένει στον ισχυρισμό του ότι πέταξε την εξάχρονη στη λίμνη και μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, όταν πέταξε τη σορό της μικρής, κόλλησε στο δέντρο, και στη συνέχεια την έσπρωξε ξανά στη λίμνη.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι usb, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Το προφίλ του, έχει σχεδόν σκιαγραφηθεί κι αυτό που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε την δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο. Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».

Αυτά αποκάλυψε στο «Έθνος» αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».
Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» και το στόµα του. Απαντά στους αστυνοµικούς µόνο σε συγκεκριµένες ερωτήσεις. Όταν ρωτήθηκε για τους φόνους της 28χρονης και της 38χρονης, φέρεται να παραδέχτηκε µε σταθερή φωνή ότι εκείνος τις σκότωσε. «Όταν τον ρωτήσαµε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα. ∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καµία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάµε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει».

Με πληροφορίες από reporter.com.cy
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το