Κόσμος

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση του serial killer

“Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την απόφασή μου να παραιτηθώ. Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο. Επεξήγησα τους λόγους της παραίτησής μου στον Πρόεδρο. Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας. Είναι άδικη η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση και στον υπουργό”, δήλωσε ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, καλώντας την κοινή γνώμη να συνεχίσει να εμπιστεύεται την αστυνομία.

«Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μου επιβάλλουν την παραίτηση. Παρέμεινα διαχρονικά σταθερός στις αξίες της εντιμότητας και της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Έγινε δεκτή η παραίτησή μου και αυτό με ικανοποιεί πλήρως. Θα παραθέσω διάσκεψη Τύπου για το έργο που επιτέλεσα», κατέληξε ο κ. Νικολάου στην ανακοίνωσή του.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη
Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση ανάσυρσης του αντικειμένου, που φέρεται να είναι βαλίτσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να είναι η δεύτερη βαλίτσα με τη σορό ενός εκ των τριών θυμάτων του serial killer, ενώ την ίδια ώρα αναζητείται και η τρίτη βαλίτσα. Στη λίμνη του Ξυλιάτου, οι έρευνες συνεχίζονται με την κατάδυση δυτών, προς εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Siera.

Καταιγιστικές εξελίξεις
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το reporter.com, είναι καταιγιστικές και πολυεπίπεδες οι εξελίξεις που σχετίζονται με τη δολοφονική δράση του κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη». Όσον αφορά τις προσπάθειες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων που αγνοούνται, οι έρευνες συνεχίζονται και την Πέμπτη και στα δύο μέτωπα, δηλαδή στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη λίμνη του Ξυλιάτου.

Στην Κόκκινη Λίμνη, επιχειρείται ανάσυρση του αντικειμένου που εντοπίστηκε την Τετάρτη και εκτιμάται πως πρόκειται για τη δεύτερη βαλίτσα με τη σωρό ενός εκ των τριών θυμάτων του serial killer, ενώ την ίδια ώρα αναζητείται και η τρίτη βαλίτσα. Στη λίμνη του Ξυλιάτου, οι έρευνες συνεχίζονται με την κατάδυση δυτών, προς εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Siera.

Ανασύρουν κι άλλη βαλίτσα
Την ίδια ώρα, 19 μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Μαρί Ρόουζ, στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ο εφιάλτης συνεχίζεται με την αναζήτηση άλλων τριών πτωμάτων που έριξε ο καθ’ ομολογία serial killer στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Έπειτα από μαραθώνιες έρευνες με τη ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και θα ανασυρθεί την Πέμπτη η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες, που πέταξε ο 35χρονος λοχαγός μετά τα φρικιαστικά του εγκλήματα.

Τη βαλίτσα είχαν εντοπίσει και «δέσει» το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της ΕΜΑΚ, ούτως ώστε να γίνει η ανάσυρσή της και στη συνέχεια να επικεντρωθούν στην τρίτη, η οποία ακόμα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με τη χρήση σκαφάνδρου θα επιχειρήσουν για 19η μέρα, για τον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρί Ρόουζ, την οποία ο «Ορέστης» είχε πετάξει στη λίμνη, αφότου όπως ισχυρίζεται πέθανε από αναρρόφηση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το