Ελλάδα

Κύπρος: Παπάς χαστούκισε τον κουμπάρο εν ώρα μυστηρίου

GAMOS

Ένα μοναδικό περιστατικό σημειώθηκε κατά την τέλεση ενός μυστηρίου γάμου στην Πάφο, όταν ο κουμπάρος του ζευγαριού αποφάσισε να τηρήσει ένα έθιμο και να χτυπήσει στην πλάτη τον γαμπρό. Ο παπάς εξαγριώθηκε, διέκοψε το μυστήριο και του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το μυστήριο του γάμου τελέστηκε σε ξωκλήσι στην περιοχή της Τσάδας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η έμπνευση του κουμπάρου  να χτυπήσει στην πλάτη, σύμφωνα με το έθιμο, τον γαμπρό την ώρα του «Ησαία χόρευε», είχε συνέπειες που άφησαν τους μάρτυρες στην τελετή, κυριολεκτικά άφωνους.

Έκπληκτοι συγγενείς, φίλοι και καλεσμένοι του ζεύγους είδαν τον ιερέα να εξαγριώνεται από την ενέργεια του κουμπάρου, να διακόπτει το μυστήριο και να του επιτίθεται χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Μετά το πρώτο σάστισμα που ακολούθησε, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα όταν μάλιστα οι συγγενείς διαπίστωσαν ότι από το χτύπημα ο κουμπάρος του γαμπρού αιμορράγησε από τα χείλη.

Σύμφωνα με όσα ανήρτησαν και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόπτες μάρτυρες των πρωτοφανών συμβάντων, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς την κατεύθυνση του ιερέα, τα χειρότερα αποσοβήθηκαν ωστόσο χάρη στην επέμβαση των πιο ψύχραιμων.

 Ο γάμος ολοκληρώθηκε όπως-όπως, για να φύγει από το ξωκλήσι άρον άρον ο ιερέας με το αυτοκίνητο του, πριν κινηθούν εκ νέου προς το μέρος του συγγενείς του ζεύγους που εξακολουθούσαν εξαγριωμένοι από τα απαράδεκτα γεγονότα.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στον επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε γάμο, καταγγέλθηκαν αμέσως μετά από συγγενικά πρόσωπα των νεονύμφων στον Αστυνομικό Σταθμό Στρουμπιού και διεξάγεται έρευνα. Οι οικείοι του ζεύγους εξέφρασαν επίσης πρόθεση να καταγγείλουν τα διαδραματιζόμενα και στη Μητρόπολη Πάφου.

Αντίδραση Μητροπολίτη Πάφου
O Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξέφρασε από την πλευρά του εμπιστοσύνη στον ιερέα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε και χτύπησε τον αδερφό του γαμπρού κατά την διάρκεια γάμου το Σάββατο στην εκκλησία του Σταυρού της Μίνθης στην Τσάδα.
Ο Πάφου Γεώργιος εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ την στήριξη του στον ιερέα αναφέροντας πως είναι ένας από τους καλύτερους ιερωμένους της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πάφου, είναι σοβαρός. Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως ο ίδιος έχει δώσει οδηγίες στους ιερείς να διακόπτουν τα μυστήρια αν διαπιστώνουν ότι δεν επιδεικνύεται ο ανάλογος σεβασμός. Στην προκειμένη περίπτωση συνέχισε, αυτό το έθιμο να χτυπούν την πλάτη του γαμπρού είναι ξένο προς τις θρησκευτικές παραδόσεις του Χριστιανισμού και καθιερώθηκε την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Ο Μητροπολίτης Πάφου που βρίσκεται στην Κρήτη για την προετοιμασία της Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας δήλωσε πως δεν συνομίλησε ακόμη με τον ιερέα που φέρεται να ενεπλάκη στο επεισόδιο όμως ανέφερε οι καταγγελίες θα διερευνηθούν.

Αρμόδια κατέληξε είναι η Μητρόπολη Πάφου και κανένας άλλος. –

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το