Ελλάδα

Κυμπουρόπουλος: Ζητώ συγνώμη, δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων», δήλωσε την Τετάρτη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV, «Ωρα Ελλάδος», σχολιάζοντας την απόφασή του να ταχθεί κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχει και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα», τόνισε. «Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων», συμπλήρωσε.

«Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν να υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων. Επικοινωνήσαμε με το κόμμα και πριν και μετά την ανακοίνωσή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία για την ψήφο Κυμπουρόπουλου
Σαφείς αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο πήρε η Νέα Δημοκρατία.«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Να σημειωθεί, άλλωστε, «όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Σε κάθε περίπτωση από τον ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα με τον εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου να εξαπολύει τα πυρά. «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η «μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το