Πολιτισμός

Κύκλος εκδηλώσεων συλλόγου αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»

Οι δράσεις του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου από τον Μάρτη 2019 μέχρι και τον Ιούνιο 2019 έχουν ως εξής:

Το Σάββατο 16 Μαρτίου Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία από τις 11:00 – 13:00 στις «4 Εποχές» (Τ. Οικονομάκη – Σπυρίδη). Συνεργαζόμενοι φορείς: Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας, Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και Κέντρο Γαλλικής γλώσσας Δέσποινα Παπαγιώτη.
Για την ανάγνωση κειμένων Γάλλων συγγραφέων τηλέφωνα επικοινωνίας: Άρτεμις Κουτσούκου 6944 685 804 και Δέσποινα Παπαγιώτη 6944 292054.
Την ίδια μέρα (Σάββατο 16 Μαρτίου) στις 7:30 μ.μ. στο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της γαλλοφωνίας το Ciné – Doc θα παρουσιάσει τη γαλλική ταινία του Αλεξάντρ Μουρό «Ο Δάσκαλος είναι το παιδί» που αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα της Μαρίας Μοντεσσόρι για την αυτονομία και αυτοεκτίμηση των μαθητών. Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα «11», Γκλαβάνη 86 και Τ. Οικονομάκη.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου ημέρα Εορτής του Αγίου Ιωσήφ, προστάτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Σχολής στις 11:00 π.μ.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής θα πραγματοποιήσουν, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου στις 7:00μ.μ. υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, συναυλία με τίτλο «Les enfants du siècle» (Τα παιδιά του αιώνα) με τραγούδια της Χρυσής Belle époque. Ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο ως φόρο τιμής στη γαλλική γλώσσα και ποίηση με συνθέτες όπως ο Γκαμπριέλ Φωρέ, Κλωντ Ντεμπυσσύ, Φρανσίς Πουλένκ σε ποίηση Πωλ Βερλαίν, Τεοντόρ ντε Μπανβίλ κ.α.
Συμμετέχουν: Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υψίφωνος, Νεκταρία Παπαδημητρίου, πιάνο. Είσοδος ελεύθερη.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο πλαίσιο της γαλλοφωνίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής στις 19:00 ο Χρίστος Ξενάκης τ. σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών θα μιλήσει με θέμα «Από τον Ιούλιο Βερν (1828 – 1905) στη σύγχρονη εποχή: 150 χρόνια Από τη Γη στη Σελήνη (1869) και 50 χρόνια από τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη 1969 – 2019».
Φορείς της εκδήλωσης: Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ», Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ».

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης. Ξενάγηση στο ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης και στην Αγία Σοφία λίγο πριν την έναρξη των Χαιρετισμών από επίσημη ξεναγό. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και για γεύμα. Αναχώρηση 9:00 π.μ. από το Δημαρχείο. Κρατήσεις – πληροφορίες κ. Ζημέρη 6944 410944 και κ. Κουτσούκου 6944 685 804.
Τη Δευτέρα 1η Απριλίου ομιλία του Δημήτρη Παντελοδήμου, καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ελληνογαλλικές γλωσσικές και πολιτισμικές σχέσεις».
Κτίριο Ματσάγγου, 28ης Οκτωβρίου και Ιωλκού στις 19:00. (Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος και Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής).
Την Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου (Σπ. Σπυρίδη 130) στις 19:00 παρουσίαση της 3ης Ποιητικής Συλλογής του Ηλία Καλλέ, εκπαιδευτικού – συγγραφέα «Αφουγκράσματα».
Ομιλητής ο Θεοδόσης Τζιαφέτας εκπαιδευτικός – φιλόλογος. Απαγγέλλει η Γεωργία – Μαρία Καλλέ και προλογίζει η Άρτεμις Κουτσούκου πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ».
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 9:00 μ.μ. βραδινό των μελών και φίλων του Συλλόγου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το