Τοπικά

Kύκλος εκδηλώσεων από τους προσκόπους

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΗΧΩ

Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας, για την Ευτυχία Ιωαννίδη!
Συνεχίζοντας την παράδοση των Προσκόπων-Πρωταθλητών της Νέας Ιωνίας, η Ευτυχία Ιωαννίδη, πρόσκοπος της 3ης Ομάδας Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου σημείωσε Νέα Πανελλήνια Επίδοση στην κολύμβηση στο αγώνισμα Μικτής Ατομικής κατηγορίας Παμπαίδων Β’. Το ρεκόρ διατηρούνταν επί 18 έτη και η Ευτυχία Ιωαννίδη με την κατάρριψή του θέτει τις βάσεις για μια λαμπρή αθλητική πορεία.
Η Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας θέλει να εκφράσει την περηφάνια της για όλα τα παιδιά του προσκοπισμού που διακρίνονται όχι μόνο από τις ικανότητές τους, την επίμονη προσπάθειά τους, το κουράγιο τους αλλά και το ήθος τους. Νιώθουμε χαρά και θαυμασμό γιατί λέμε « Ναι, τα καταφέραμε!» ο Προσκοπισμός κάνει αυτό που υποσχέθηκε να δημιουργήσει ενήλικες με αξίες, αρχές, χρηστούς πολίτες του μέλλοντος, παιδιά που στόχο έχουν την αγάπη και την αδελφοσύνη του κόσμου.
Συγχαρητήρια στην πρόσκοπό μας Ευτυχία Ιωαννίδη, που σημείωσε νέα Πανελλήνια επίδοση στην κολύμβηση!

Εκδρομή στο μονοπάτι των Καταρρακτών στα Χάνια
Το Δίκτυο Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων μάς παρουσιάζει μέσα από το βιντεάκι του στο YouTube.
Την εμπειρία της πεζοπορίας στο μονοπάτι των Καταρρακτών του Πηλίου, τις ομορφιές του τόπου μας, τη φύση και ανάγκη εξερεύνησης. Η πεζοπορία ξεκίνησε με κέφι και ανυπομονησία από τα Χάνια και κατέληξε στη Μακρυράχη.
Αν και εσύ θέλεις να βιώσεις μια τέτοια εμπειρία δεν έχεις παρά να έρθεις στην παρέα μας. Επισκέψου το 58th Sea Scouts Volos κανάλι στο YouTube και δες τι μπορείς να κάνεις, να μάθεις, να νιώσεις…
Επίσκεψη Προσκοπικών συστημάτων στη Γιορτή της 111 Π.Μ. Αγχιάλου
Στον Εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ συμμετείχαν για 37η συνεχόμενη χρονιά Αγέλες και Ομάδες Προσκοπικών Συστημάτων του Βόλου, επισκεπτόμενοι την 111 Πτέρυγα Μάχης Αγχιάλου Μαγνησίας. Ο Έφορος Ειδικότητας Αεροπροσκόπων κ. Λεονταρίτης Χρ. ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο της Αεροπορίας και κάποιοι είχαν την ευχάριστη έκπληξη να πετάξουν με μικρό ανεμόπτερο. Την τιμητική του θέση κάθε χρόνο στον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας με Αεροπροσκοπικό Εκθετήριο στην 111 ΠΜ είχαν οι πρόσκοποι του 3ου Αεροπροσκοπικού Ν. Ιωνίας & 6ου Αεροπροσκοπικού Συστήματος Βόλου, αλλά μέχρι και οι Ναυτοπρόσκοποι απογειώθηκαν.
Και την επίσκεψή της έκανε την προηγούμενη Κυριακή η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας – Βόλου στην 111 πτέρυγα μάχης Ν. Αγχιάλου με αφορμή τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Προσκοπισμός & Υγεία
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μας ήταν γεμάτο με δράσεις και εκπαιδεύσεις, αλλά ξεχωριστή θέση έλαβε στο προσκοπικό παιχνίδι η γνωριμία με το «Ευ ζην».
Στην εστία του 7ου Συστήματος Ν/Π Βόλου Σε όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 18:00-20:00 μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τον Προσκοπισμό και τη Διατροφή από τον ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Mcs κ. Κωνσταντίνο Λάμπη.
Πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε όλοι να ακολουθούμε προκειμένου να διατηρήσουμε υγιή κι ακμαίο τον οργανισμό μας. Σωστοί συνδυασμοί τροφών που βελτιώνουν την πνευματική και σωματική κατάσταση των παιδιών μας, μικροί καθημερινοί στόχοι για μια σωστή διατροφή που θα γίνει τρόπος ζωής!

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
Η Αγέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Βόλου με τη βοήθεια του δασκάλου Wing Tzun Δημήτρη Αγραφιώτη γνώρισε την αξία της νότιας κινέζικης φιλοσοφίας. Το όνομα Γουίν Τσουν κυριολεκτικά σημαίνει «Ελπίδα για το μέλλον» και περιέχεται στον τομέα της σωματικής αγωγής για τα λυκόπουλά μας.
Συγκεκριμένα τα παιδιά έμαθαν ασκήσεις για την προθέρμανση του σώματός μας πριν από κάθε σωματική άσκηση. Σημαντικό για το σώμα μας και «ρουτίνα» που πρέπει να γίνεται. Έμαθαν τη δυτική προθέρμανση και πολλά ακόμα για την υγεία του σώματός μας.

«Ο κύκλος του ξύλου»
Στη συγκέντρωση της 3ης Ομάδας Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας ξεκίνησε «O κύκλος του ξύλου» για το Σύστημα με ενημέρωση για τη βιοποικιλότητα, το δάσος, το ξύλο και την υλοτομία. Ποιος ο σκοπός του για τις κατασκευές και για τα τρία τμήματα (Κοινότητα, Ομάδα, Λυκόπουλα). Η παρουσίαση έγινε ευχάριστα υπό τη μουσική υπόκρουση της Χρύσας Καραγκούνη και του βιολιού της.

Και οι Παλαιοί μας…
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου στα Μετέωρα, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, γιόρτασε τα 30ά γενέθλιά της (από το 1988) και μαζί τα 65 χρόνια από την ίδρυση του Συστήματος, το 1953.
Επισκέφθηκαν το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων, που είναι μια δομή-κόσμημα του Δήμου Μετεώρων και άνοιξε τις πύλες του τον Μάιο 2017. Επισκέφθηκαν τα μοναστήρια της περιοχής, την Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου, την πιο προσβάσιμη με τα πόδια Μονή, όπου συναντήσαμε πλήθη κόσμου από όλη την Ελλάδα, ως το καθολικό του Αγίου Χαραλάμπους με το παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις νεότερες τοιχογραφίες Σειρά πήρε η Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, μετρήθηκαν 160 σκαλοπάτια μέχρι την πύλη του, όσοι ανέβηκαν, όμως, αποζημιώθηκαν αφ’ ενός από τις τοιχογραφίες ενός από τους μεγαλύτερους αγιογράφους της μεταβυζαντινής περιόδου, του Θεοφάνη του Κρητός (1490-1559) και αφ’ ετέρου από την περιμετρική θέα σε όλους τους βράχους, όπου υπήρχαν και πολλοί αναρριχητές.
Με προσκοπικά τραγούδια, ζωντανή μουσική γιόρτασαν στο εστιατόριο «Βάκχος» και τίμησαν με απονομή τιμητικής πλακέτας τον αρχηγό τους Ραν – Νίκο Κεφαλά, που υπήρξε συνιδρυτής του 58ου Συστήματος το 1953 και έκτοτε είναι συνεχώς μαζί μας, 65 χρόνια στο Σύστημα και 30 στην Ένωση. Συγκίνηση, δυο λόγια και τα κεράκια στην τούρτα, προσφορά της Κυρίας Μαίρης, ο προηγούμενος πρόεδρος Κώστας Ζαφειρόπουλος και ο νυν Μπάμπης Σκυργιάννης, ενθυμούμενοι και τους δύο προηγούμενους προέδρους μας, τον αείμνηστο Τάκη Ποδάρα και τον Δημήτρη Μακρυβέλιο.
Για ακόμη μία φορά «επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα…» χάρη στο προσκοπικό μας δέσιμο, τη μεταξύ μας αγάπη και τις πάντοτε ζωντανές εκδηλώσεις μας, που φέρνουν σε επαφή όχι μόνο έναν μεγάλο αριθμό μελών μας, αλλά και φίλους, οι οποίοι έτσι και έρθουν μια φορά μαζί μας… κολλάνε!
Ο κρίκος μας καλά κρατεί. Να μας έχει ο Θεός γερούς, έχουμε κι άλλους τόπους να επισκεφθούμε, έχουμε κι άλλα πολλά γενέθλια να γιορτάσουμε.

Η επιστολή της Ένωσης Παλαιών ΠΕΜ
«Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας», καλωσορίζει την 6η Νεοσυσταθείσα Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην Περιφέρεια Μαγνησίας που είναι του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου.
Ευχόμαστε επιτυχία στα Προσκοπικά ταξίδια τους και καλή συνεργασία με την Ένωσή μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Φόβοι για κατάρρευση του κεκλιμένου πύργου της Μπολόνια – Σχέδιο διάσωσης ύψους 4 εκατ. ευρώ

Ένας μεσαιωνικός πύργος στην ιταλική πόλη της Μπολόνια, σφραγίστηκε λόγω φόβων ότι μπορεί να καταρρεύσει.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο: Πότε θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους – Τι λέει η Κεραμέως

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές - αρκεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Πήλιο: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου σε κυνήγι

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας 35χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνων στο Πήλιο. Σύμφωνα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023