Τοπικά

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο του Βόλου  λόγω εργασιών για την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δέντρου…

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» σημειώθηκε χθες το πρωί σε κεντρικά σημεία της πόλης του Βόλου, λόγω των εργασιών από συνεργεία του Δήμου για την τοποθέτηση του σιδερένιου κορμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των λαμπιονιών για τον σχηματισμό της «μπλε κουρτίνας». Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στον κόμβο Δημαρχείου, από την αρχή της Ιάσονος μέχρι την Κοραή, καθώς και στη Δημητριάδος από το ύψος της Τοπάλη μέχρι την Ιωλκού, αλλά και σε δρόμους πέριξ του Αγ. Νικολάου.

Μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε χθες πέριξ του Αγίου Νικολάου

Οπλισμένοι με υπομονή έπρεπε να είναι χθες το πρωί κατά τις ώρες αιχμής οι οδηγοί που κινούνταν στο κέντρο του Βόλου, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων γίνονταν με βήμα σημειωτόν στη Δημητριάδος και την Ιάσονος, αφού λωρίδες κυκλοφορίας είχαν κλείσει από γερανοφόρα και καλαθοφόρα οχήματα, για την τοποθέτηση εορταστικού διάκοσμου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μποτιλιαρίσματα και σε άλλους δρόμους στο κέντρο του Βόλου, με τον εκνευρισμό στους οδηγούς να χτυπά «κόκκινο», αφού χρειάζονταν αρκετή ώρα για να διανύσουν μια μικρή απόσταση.

«Παγιδευμένοι» οδηγοί στην Ιάσονος έψαχναν διαφυγή στην Κοραή για να κατευθυνθούν προς Ν. Ιωνία

Το πρόβλημα ξεκινούσε από τον κόμβο Δημαρχείου, όπου είχε κλείσει η κατεύθυνση των οχημάτων από τη Γρ. Λαμπράκη προς τη Δημητριάδος και τη Ν. Ιωνία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και «ουρές» στην Ιάσονος μέχρι την Κοραή.

Αιτία ήταν η παρουσία μεγάλου γερανοφόρου οχήματος, το οποίο εργάζονταν για την τοποθέτηση των σιδερένιων κομματιών του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Τα οχήματα λόγω της παράκαμψης που γίνονταν, στην ουσία έπρεπε να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να βγουν στη Δημητριάδος και να κινηθούν στη συνέχεια προς τη Ν. Ιωνία, για τον οποίο χρειάζονταν τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας.

Μεγάλο γερανοφόρο όχημα εργάζονταν χθες στον κόμβο Δημαρχείου για την τοποθέτηση των σιδερένιων κομματιών του χριστουγεννιάτικου δέντρου

«Παγιδευμένοι» οδηγοί στην Ιάσονος έψαχναν πριν την Κοραή διέξοδο διαφυγής, για να κατευθυνθούν προς Δημητριάδος και Ν. Ιωνία.
Να αναφερθεί ότι στη διασταύρωση Ιάσονος με Κουταρέλια, το ένα από τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας είχε κλείσει από υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Βόλου με κώνους.
Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην οδό Δημητριάδος από την Τοπάλη μέχρι και την Ιωλκού, καθώς στο ύψος της Κ. Καρτάλη εργάτες πάνω σε καλαθοφόρο όχημα τοποθετούσαν τα λαμπιόνια, για την «μπλε κουρτίνα» του χριστουγεννιάτικου φωτισμού. Ουσιαστικά στο προαναφερόμενο τμήμα της Δημητριάδος λειτουργούσε μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσή υπομονή από τους οδηγούς και αρκετή ώρα για να διασχίσουν μια μικρή απόσταση.

H κατεύθυνση των οχημάτων από τη Γρ. Λαμπράκη προς τη Δημητριάδος και τη Ν. Ιωνία είχε κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο

Μποτιλιάρισμα λόγω των προαναφερόμενων εργασιών για την τοποθέτηση των λαμπιονιών δημιουργήθηκε και σε άλλους δρόμους στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα πέριξ του Αγίου Νικολάου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το