Τοπικά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγριά προτείνει ο Μπάμπης Ζάχος

Ερώτηση στον αντιδήμαρχο Θανάση Σταυρίδη κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Ζάχος αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη δημοτική ενότητα Αγριάς. Όπως αναφέρει ο κ. Ζάχος, τις ώρες εκτροπής της κυκλοφορίας κατά τη θερινή περίοδο στην οδό Περικλ. Γεωργιάδη, ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης από βορρά προς νότο με συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγριάς που ποτέ δεν ανακλήθηκε. «Μάλιστα υπάρχει και φωτεινός σηματοδότης . Άρα είναι αδιανόητο και μη νόμιμο να κινούνται προς αντίθετη κατεύθυνση. Η πρώτη απόφαση του τότε κοινοτικού συμβουλίου προέβλεπε μεταστάθμευση της πιάτσας ταξί εκτός δακτυλίου της εκτροπής. Πρέπει απαραιτήτως να βρεθεί λύση του σοβαρού προβλήματος με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες ταξί και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποφυγή ατυχήματος και ταλαιπωρίας των Ι.Χ» αναφέρει.
Ακόμη σημειώνει ότι η οδός Φιλιππίδη που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο είναι μονόδρομος κάθοδος προς Νότο. Από τότε που λειτουργεί το γυμναστήριο η συγκεκριμένη οδός, όπως λέει, λειτουργεί αμφίδρομα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα διασταυρώσεων καθώς υπάρχουν και σταθμευμένα αυτοκίνητα στην άλλη μεριά. Προτείνει έτσι την αμφιδρόμηση της οδού Φιλιππίδη αντιστρόφως, από νότο προς βορρά, και μονοδρόμηση της Καπετάν Δέτση προς νότο.
Επίσης προτείνει την πλήρη αποκατάσταση του τελευταίο δρόμου του σχεδίου πόλης της Αγριάς κάθετα από νότο προς βορρά ενώ αναφέρει ότι έτσι υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και από το αστικό ΚΤΕΛ με δρομολόγιο λεωφορείο ώστε να εξυπηρετηθεί συγκοινωνιακά και η νότια ανατολική συνοικία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το