Τοπικά

Κυκλοφοριακές αλλαγές στον κόμβο Διμηνίου – Πώς θα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων για τον επόμενο μήνα

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα το πρωί οι κυκλοφοριακές αλλαγές στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, για την κατασκευή ενός εκ των 4 κυκλικών κόμβων που πρόκειται να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στην πόλη του Βόλου. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για ένα περίπου μήνα έως ότου ολοκληρωθεί το έργο.

Λόγω των αναπόφευκτων παρενεργειών στην κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο η Τροχαία όσο και ο Δήμος Βόλου καλούν τους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή να χρησιμοποιούν τον Περιφερειακό και να αποφεύγουν την κίνηση μέσω της οδού Μπότσαρη.

Η απόφαση των ρυθμίσεων

Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχει ως εξής:

Στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας σήμερα την 29 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και ώρα 10.00, 1. Έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κ.Ο.Κ.». β) Η από 27/10/2017 αίτηση της ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ – Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε. γ) Την υπ’ αριθ. 5521/17/2164267 από 29-10-2017 αναφορά του Τ.Τ. Βόλου. 2. και αποσκοπούντες στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, στο Βόλο αποφασίζουμε

Άρθρο 1ο: Την προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης, στο ρεύμα εισόδου της πόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Ναυπλίου έως την οδό Παπαφλέσσα από 30/10/2017, ημέρα έως 20/12/2017 ημέρα Τετάρτη και καθόλο το 24ωρο, λόγω εργασιών κυκλικού κόμβου, με την προϋπόθεση των διατάξεων «Περί κοινής ησυχίας» και «Κυριακής Αργίας».

Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση οχημάτων από Λάρισα προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα καθόδου προς Βόλο, θα οδηγούνται σε παράκαμψη αριστερά της υφιστάμενης κεντρικής νησίδας, αμέσως μετά τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Ναυπλίου, στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης και τέλος μέσω παράκαμψης της κεντρικής νησίδας, πριν από την διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Παπαφλέσσα, θα επανέρχονται δεξιά στο ρεύμα καθόδου της οδού Λαρίσης με φορά προς Βόλο.

Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα ανόδου, θα ακολουθούν δεξιά την εκτροπή Λαρίσης – Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου – Λαρίσης. Η διαδρομή Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου, θα λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών, από την οδό Λαρίσης (με Παπαφλέσσα) έως την οδό Λαρίσης (με Ναυπλίου).

Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής, εκτός της πιάτσας ταξί επί της οδού Παπαφλέσσα.

Κατεύθυνση από Ν. Ιωνία και συνοικία Αγίων Αναργύρων προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Μπότσαρη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οδό Μιαούλη ή την οδό Κολοκοτρώνη για κίνηση προς Βόλο. Για την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων καθώς και της Γραμμής 3 του αστικού ΚΤΕΛ μονοδρομείται το τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη (από Μπότσαρη προς και μέχρι Παπαφλέσσα ).

Κατεύθυνση από Διμήνι προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Διμηνίου (Δερβενακίων) θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά είτε την οδό Ξάνθου, είτε την οδό Αναγνωστοπούλου για πρόσβαση προς Βόλο.

Ο ανάδοχος των εργασιών οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να τοποθετεί και συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, προσωρινά στηθαία ασφαλείας, καθώς και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το