Πολιτισμός

«Κυκλάδες» στο Ημερολόγιο 2019 του Μουσείου Ελιάς

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου είναι ένα μικρό θεματικό Μουσείο στην Άνω Γατζέα Πηλίου, που ιδρύθηκε το 2008. Για δέκατη συνεχή χρονιά εκδίδει Ημερολόγιο με εικαστικούς καλλιτέχνες. Φέτος φιλοξενεί έργα του δασκάλου ζωγραφικής Δημοσθένη Κοκκινίδη, από την τελευταία του σειρά με τίτλο «Κυκλάδες».
Τα έργα του Ημερολογίου 2019 είναι προσφορά από τον ζωγράφο για το Μουσείο. Ανήκουν στη συλλογή Κυκλάδες και ολοκληρώθηκαν μεταξύ 2017 και 2018. Πρόκειται για πίνακες που είναι ακρυλικοί σε καμβά, μεγάλων διαστάσεων. Στα νέα του έργα, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης ενσαρκώνει με το χρώμα τη νοσταλγία του και τη μοιράζεται με τον θεατή. Άλλωστε, έχει χαρακτηριστεί ως ο ζωγράφος του χρώματος.
Η παρουσίαση του Ημερολογίου στον Βόλο θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στο κτίριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον α’ όροφο, αίθουσα Ιατρείο. Για τα έργα και τη ζωγραφική του Δημοσθένη Κοκκινίδη θα μιλήσει η Χρύσα Δραντάκη, δρ. Κοινωνιολογίας της Τέχνης. Στον χώρο θα υπάρχουν και μεταξοτυπίες των έργων του καλλιτέχνη. Οι οργανωτές υπόσχονται τσίπουρο και ελιά!
Ο Κοκκινίδης μετρά πάνω από εξήντα χρόνια εικαστικής πορείας. Η συνύπαρξη της υψηλής ζωγραφικής ευαισθησίας με τη νηφάλια κριτική διάθεση χαρίζει στην τέχνη του μια ιδιαιτερότητα που δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το