Παραπολιτικά

Το κτίριο του Υγειονομικού

Μήλο της έριδος ανάμεσα στον Δήμο Βόλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχει γίνει το ακίνητο του Υγειονομικού. Και επειδή κανένας τους δεν μιλάει καθαρά, ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Το οικόπεδο στο οποίο κτίστηκε το Υγειονομικό παραχωρήθηκε δωρεάν από τον τότε Δήμο Παγασών (δηλαδή τον σημερινό Δήμο Βόλου) στο Ελληνικό Δημόσιο με σκοπό να ανεγερθεί Υγειονομικό Κέντρο. Στο συμβόλαιο της παραχώρησης αναφέρεται ότι «αν δεν πληρωθεί ο σκοπός της δωρεάς εντός τριετίας ή αν μεταβληθεί η χρήση του δωρουμένου ακινήτου, επανέρχεται η κυριότητά του αυτοδικαίως στο δωρητή Δήμο Παγασών».

Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήδη από το 2011 έχει σχεδιάσει την κατεδάφιση του κτιρίου προκειμένου να διαμορφωθεί μια ακόμη αξιόλογη πλατεία στο κέντρο της πόλης, αλλά και να αναδειχθεί το κτίριο «Σπήρερ». Γι’ αυτό και είχε ζητήσει από τον κ.Αγοραστό να μεταφερθεί η Διεύθυνση Υγείας στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, αφού υπήρχε χώρος μετά την μεταφορά σε δημοτικά κτίρια της Πολεοδομίας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο κ.Αγοραστός είχε συμφωνήσει αλλά διαρκώς ανέβαλλε την μεταφορά γιατί αντιδρούσαν οι υπάλληλοι του Υγειονομικού. Τελικά στα τέλη του 2013 oκ.Αγοραστός δήλωσε ότι το θέμα θα κλείσει σύντομα γιατί αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια.

Μεσολάβησαν οι εκλογές, το θέμα πάγωσε, για να επανέλθει πρόσφατα. Αρχικά η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης, ζήτησε το ακίνητο από την Περιφέρεια για να το κατεδαφίσει και να γίνει η πλατεία, το έργο μάλιστα περιλαμβάνεται στα 11 έργα που πρότεινε ο Δήμος για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Η κ.Κολυνδρίνη συμφώνησε και η Διεύθυνση Υγείας μεταφέρθηκε στο Διοικητήριο. Στην συνέχεια όμως ο Δήμος άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι θέλει το ακίνητο για να στεγάσει δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Η κ.Κολυνδρίνη πήρε ανάποδες γιατί θεώρησε ότι προσπάθησαν να την παραπλανήσουν και τα γύρισε λέγοντας ότι τελικά θα στεγαστούν στο ακίνητο κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που ανήκουν στην Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, άρα δεν αλλάζει η χρήση του ακινήτου και επομένως δεν επιστρέφει η κυριότητα στον Δήμο Βόλου.

Αν τελικά οι βασικοί φορείς δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τόσο απλά πράγματα, τι να περιμένουμε για τα πιο σοβαρά!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το