Ελλάδα

Kτηνίατρος του Δημοσίου συνελήφθη για απάτη

Δημόσιος κτηνίατρος συνελήφθη στη Μακεδονία, από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατηγορούμενος για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και άλλα αδικήματα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος δημόσιος συνάδελφός του, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο δεύτερος κτηνίατρος, μετά από αιμοληψίες σε δυο κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι βρέθηκαν δείγματα αίματος ζώων, ύποπτα για μελιταίο πυρετό.
Για να αποφύγουν το ενδεχόμενο, όπως τους είπε, καραντίνας, προέτρεψε τους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στον πρώτο κτηνίατρο, ο οποίος ζήτησε να αποστείλουν στον ίδιο νέα δείγματα αίματος, για άτυπο εργαστηριακό έλεγχο στο δημόσιο κτηνιατρικό γραφείο, όπου υπηρετούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής ανά δείγμα.
Στη συνέχεια ζητούσε προσχηματικά επανάληψη των εργαστηριακών εξετάσεων, επικαλούμενος περιοδικό επανέλεγχο ή επανεμφάνιση δειγμάτων μελιταίου πυρετού, αποκομίζοντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.
Ωστόσο, σύμφωνα με αποτελέσματα εξετάσεων σε ιδιωτικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι για κανένα ζώο των μονάδων αυτών δεν υπήρχε υποψία για μελιταίο πυρετό.
Στο πλαίσιο έρευνας των αστυνομικών συνελήφθη ο πρώτος κτηνίατρος, αφού είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, ως αντίτιμο για άτυπη εξέταση δειγμάτων.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το