Τοπικά

Κτηνιατρικό υλικό για χορήγηση φαρμάκων σε αδέσποτα θα προμηθευτεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Προμήθεια κτηνιατρικού υλικού για τη χορήγηση φαρμάκων για «εξωπαράσιτα» και «εσωπαράσιτα» στα αδέσποτα ζώα της περιοχής, θα κάνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις 2.995 ευρώ.
Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον Ν. 4039/2012 και το Ν. 4235/2014 ο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της αρμοδιότητάς του.
Το άρθρο 9 του Ν. 4039/2012 καθιστά τους Δήμους, αρμόδιους για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, την κτηνιατρική τους εξέταση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, τη σήμανση και καταγραφή τους στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση, την περίθαλψή τους σε περιπτώσεις ιάσιμου νοσήματος, καθώς και την επαναφορά τους στο οικείο τους περιβάλλον εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μετά την αποθεραπεία τους.

Οι κατά περίπτωση κτηνιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται από τον κτηνίατρο στον χώρο του κτηνιατρείου του. Τα αδέσποτα ζώα που θα περισυλλέγονται θα οδηγούνται στον κτηνίατρο, όπου θα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, θα φωτογραφίζονται και θα ανοίγεται οπωσδήποτε για κάθε ζώο ατομική καρτέλα στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του ζώου, η ημερομηνία και ο τόπος περισυλλογής του, ο αριθμός τσιπ και η ημερομηνία τοποθέτησής του, η ημερομηνία στείρωσης και όλες οι απαραίτητες πράξεις, θα γίνεται καταγραφή σε συγκεκριμένο βιβλίων συμβάντων στο οποίο θα αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του ζώου, ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ), καθώς και ο ζωτικός του χώρος. Στην παρούσα φάση ο κτηνίατρος θα αναλάβει τη χορήγηση φαρμάκων των ζώων για «εξωπαράσιτα» και «εσωπαράσιτα», σύμφωνα με συγκεκριμένο πίνακα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το