Ελλάδα

ΚΤΕΟ: Αφαίρεση πινακίδων, αδείας και κλήση στην Τροχαία για τα ακατάλληλα ΙΧ

ε ακινητοποίηση οχηµάτων θα προχωρούν στο εξής τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, εφόσον διαπιστώνουν επικίνδυνες ελλείψεις για την οδική ασφάλεια. Σύµφωνα µε Κοινή Υπουργική Απόφαση (892/19) που δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την 1η Φεβρουαρίου, καθορίζεται διαδικασία ακινητοποίησης οχηµάτων στα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχηµάτων (ΙΚΤΕΟ) σε περίπτωση διαπίστωσης επικίνδυνων ελλείψεων κατά τη διενέργεια του ελέγχου (αρχικού, περιοδικού, εκούσιου, έκτακτου, ειδικού και των επανελέγχων).
Μέχρι σήµερα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ήταν εξαιρετικά σπάνιες οι ακινητοποιήσεις επικίνδυνων οχηµάτων, παρά το γεγονός ότι υπήρχε τέτοια πρόβλεψη από το 2013.

Οπως εξηγεί στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσµου ΙΚΤΕΟ, Κώστας Βήκας, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει συµβεί να φτάσει αυτοκίνητο σε τόσο κακή κατάσταση ώστε να κριθεί επικίνδυνο, γεγονός που σηµαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους είτε τα «µαζεύουν» προτού τα πάνε για έλεγχο είτε, αν είναι εντελώς σαράβαλα, δεν τα πηγαίνουν στα ΚΤΕΟ, διακινδυνεύοντας τα ανάλογα πρόστιµα και ποινές µέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων ή των ελέγχων στον δρόµο.

Περισσότερα στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το