Τοπικά

Κρούσματα σε δέκα φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στα δέκα ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ αρκετά είναι τα ύποπτα, μια εξέλιξη που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τους αρμόδιους.
Μετά από περίπου 20 μέρες λειτουργίας του Πανεπιστημίου με την παρουσία φοιτητών, τα κρούσματα σημειώνουν ανοδική πορεία.
Όπως αναφέρθηκε από την πρυτανική αρχή, μέχρι και χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φοιτητές άγγιζαν τα δέκα και όλα ήταν στους Νομούς Λάρισας και Φθιώτιδας. Οι φοιτητές είτε έχουν ελαφρά συμπτώματα είτε είναι ασυμπτωματικοί.
Παράλληλα αρκετά είναι τα ύποπτα κρούσματα και αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων από τον ΕΟΔΥ.

Επίσης αρκετοί είναι και οι φοιτητές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, αφού ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον των φοιτητών με κορωνοϊό και ο ΕΟΔΥ ενεργοποίησε τις διαδικασίες ιχνηλάτησης. Μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κάποιο Τμήμα, καθώς τα κρούσματα ήταν διασκορπισμένα μεταξύ των Σχολών. Πάντως μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τη Λάρισα σε επίπεδο «τρία», με τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους να μην υπερβαίνουν τα εννιά άτομα, αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στα εργαστηριακά μαθήματα.
Η αρμόδια επιτροπή για τον κορωνοϊό που έχει συσταθεί στο πανεπιστήμιο, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα Τμήματα, τα Νοσοκομεία και τον ΕΟΔΥ για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης και τα τηλέφωνα μεταξύ των μελών έχουν πάρει «φωτιά».

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, αν κάποιος φοιτητής έχει πυρετό, νιώθει κακουχία ή έχει πονόλαιμο, τότε θα πρέπει να ειδοποιήσει το τμήμα του και να προβεί στη διενέργεια τεστ. «Οι φοιτητές μας μεταβαίνουν στα κατά τόπους Νοσοκομεία, όπου υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν, καθώς καλύπτονται ασφαλιστικά» αναφέρθηκε από την πρυτανική αρχή.
Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αύξηση των κρουσμάτων στους φοιτητές είναι αναμενόμενη, καθώς στο Πανεπιστήμιο είναι χιλιάδες όσοι σπουδάζουν, ειδικά στη Λάρισα, βρίσκονται πολλοί φοιτητές που συμμετέχουν και σε αρκετά εργαστηριακά μαθήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το