Κόσμος

Κρούσμα κορωνοϊού στο Πεντάγωνο, σε καραντίνα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε καραντίνα ο Αμερικανός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, και μια σειρά από μέλη της ηγεσίας του Πενταγώνου στις ΗΠΑ, καθώς διαπιστώθηκε κρούσμα κορωνοϊού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ακτοφυλακή, ο υποδιοικητής της αμερικανικής ακτοφυλακής, ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα.
«Η Ακτοφυλακή ακολουθεί το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC (αμερικανικός οργανισμός νοσημάτων), επιβάλλοντας καραντίνα και διεξάγοντας ιχνηλάτηση επαφών. Ο ναύαρχος Ρέι θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι επαφές του ναυάρχου που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό
Σύμφωνα με το CNN, ο ναύαρχος Ρέι παραβρέθηκε σε μια σειρά από συναντήσεις στο Πεντάγωνο τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα μια σειρά από αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού να έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και να αναμένουν τα αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτός θα συνεχίσει να εργάζεται για λόγους ασφαλείας από το σπίτι του. Ωστόσο, τα τεστ που έχει κάνει ως τώρα έχουν βγει αρνητικά.

Ακόμη, οι επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ναυτικού και Διαστήματος εργάζονται επίσης από το σπίτι μέχρι να ολοκληρωθεί η διάγνωση και η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από το Πεντάγωνο.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το