Τοπικά

Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας σε νηπιαγωγείο της Ν. Ιωνίας

Ανησυχία στη σχολική κοινότητα Νηπιαγωγείου της Ν. Ιωνίας προκάλεσε η αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα, ότι ένα παιδάκι είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

Ευτυχώς η ανησυχία δεν επεκτάθηκε, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τόσο το παιδάκι που προσεβλήθη, όσο και τα υπόλοιπα παιδάκια και οι νηπιαγωγοί αντιμετώπισαν με ψυχραιμία το ζήτημα. Το παιδάκι, ένα μικρό αγοράκι 6 ετών, εμφάνισε τα συμπτώματα της ιογενούς μηνιγγίτιδας το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης και οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν για το περιστατικό την Τετάρτη το πρωί. Η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Όπως δήλωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Χρυσούλα Κολημήτρα, το περιστατικό δεν ενέπνευσε ανησυχία, καθώς η μηνιγγίτιδα εκδηλώθηκε στην ιογενή και όχι στη μικροβιακή της μορφή. Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο σχολείο, παράλληλα με την προγραμματισμένη, για εκείνες τις ημέρες, απεντόμωση. Το παιδάκι που προσεβλήθη, είναι καλά στην υγεία του, ενώ να σημειωθεί πως για το περιστατικό ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς, που στέλνουν τα παιδάκια τους στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από την παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, σε αυτή νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες ένα νεογνό, κοριτσάκι, που επίσης πάσχει από ιογενή μηνιγγίτιδα. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Λιποθυμικό επεισόδιο
Λιποθυμικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί σε μαθητή Δημοτικού σχολείου της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Το επεισόδιο οφειλόταν σε κρίση επιληψίας, την οποία υπέστη ο μαθητής του σχολείου. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο πριν καταφθάσει στο σχολείο, το παιδί είχε συνέλθει. Ο μαθητής μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το