Τοπικά

Κρούσμα ιλαράς στον Βόλο σε παιδί 3 ετών – Αναφέρθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Κρούσμα ιλαράς καταγράφηκε στον Βόλο και δηλώθηκε επισήμως στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για παιδί ηλικίας 3 ετών. Τη νόσο διέγνωσε Βολιώτης παιδίατρος ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς για τον τρόπο αντιμετώπισης και παράλληλα ανέφερε το περιστατικό στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα ο γιατρός Γ. Χαρίτος γνωστοποίησε το περιστατικό και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook γράφοντας «Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ιλαράς στον Βόλο σε παιδάκι τριών ετών».

Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

Δηλωθέντα κρούσματα ιλαράς, Σύνολο Ελλάδας*

Εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα με ορολογικό έλεγχο ή/και PCR φαρυγγικού επιχρίσματος 165
Πιθανά κρούσματα με συμβατή κλινική εικόνα και επιδημιολογική σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα 26
Ενδεχόμενα κρούσματα με συμβατή κλινική εικόνα 5
ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 196

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το