Παραπολιτικά

Κρύβονται “Θ”

Αιχμηρός κατά των βουλευτών της Μαγνησίας – συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης – ήταν χθες ο Κώστας Αγοραστός για τα έργα της Κάρλας και των καταδυτικών πάρκων. Στην ουσία είπε πως δεν βοηθούν στην κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων για δυο μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
Για τα καταδυτικά πάρκα συμφωνούμε μαζί του. Όλοι οι βουλευτές με τη στάση τους τα υπονομεύουν. Ταυτίζονται υποτίθεται με τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών, δηλαδή με εκείνους που φωνάζουν περισσότερο και δεν τους ενδιαφέρει μπροστά στην ψηφοθηρία, το γενικό καλό και ο τουρισμός.
Αρνούνται να πείσουν τους φωνασκούντες που δεν αποτελούν την κοινωνική πλειοψηφία, αρνούνται να συγκρουστούν γιατί ο δρόμος που έχουν επιλέξει είναι ο πιο εύκολος. Είτε ζητούν μετάθεση των αποφάσεων, είτε συμφωνούν με την «επανάσταση». Οι υπόλοιποι; Ποιος νοιάζεται… Έτσι κι αλλιώς δεν φωνάζουν…
Ούτε πέτρα δεν θα είχε μπει στην υφήλιο, αν η ψηφοθηρία ήταν η κυρίαρχη αντίληψη άσκησης πολιτικής. Αν οι πολιτικοί σύρονταν από τους φωνασκούντες και τους βάφτιζαν «κοινωνία» δίνοντάς τους το αποκλειστικό προνόμιο να αντιπροσωπεύουν τους πάντες, θα είχαμε οδηγηθεί στις σπηλιές. Αν και στη Μαγνησία, δεν βλέπουμε να απέχουμε και πολύ από το σενάριο της απόλυτης απομόνωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το