Τοπικά

Κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου από τις αντιπολιτεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2020

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2020, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην δημοτική αρχή για τον σχεδιασμό της. «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε ό,τι μπορούμε για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες. Είναι προσεγμένος σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχουμε», σχολίασε για τον προϋπολογισμό ο Αχ. Μπέος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι, τόσο στα σχολεία, όσο και στον τομέα του πρασίνου, δεν υλοποίησε επαρκή αριθμό έργων, ενώ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ο προϋπολογισμός για έργα και παρεμβάσεις είναι χαμηλότερος από τους αντίστοιχους των Δήμων Λαρισαίων και Τρικκαίων. Επίσης, άσκησε κριτική για την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη οφειλών λέγοντας ότι τα ανείσπρακτα έσοδα των παρελθόντων ετών ανέρχονται σε 27 εκ. ευρώ.

Ο Απόστολος Ριζόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση επισήμανε από την πλευρά του ότι από τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την επόμενη χρονιά απουσιάζουν έργα που έχει ανάγκη ο κόσμος, όπως τα έργα πολιτικής προστασίας, πυροπροστασίας και τα αντιπλημμυρικά.
Απαντώντας στον Απ. Ριζόπουλο ο Αχ. Μπέος, υποστήριξε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και η πυροπροστασία αφορούν την κεντρική πολιτική.

Για απουσία αναπτυξιακής προοπτικής έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μαυρογιάννης σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου για το 2020 και επισήμανε συγκεκριμένα, την απουσία πρόβλεψης δαπανών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ίδρυση σχολικών μονάδων και έργων υποδομής. Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη σχεδιασμού για τον τουρισμό. «Τι καινούργιο κάνατε για να γίνει προορισμός ο Βόλος; Συμφωνώ ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι κάτι καλό για την πόλη μας, αλλά είναι λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην κριτική για το πρόβλημα της ανεργίας, ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί στον προϋπολογισμό κονδύλι για θέσεις εργασίας. «Μακάρι να μπορούσαμε να προσλάβουμε 100 άτομα για τις ανάγκες του δήμου», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το