Ελλάδα

Κρήτη: Από γρίπη και σταφυλόκοκκο κατέληξε η 6χρονη

Σε έκτακτη συνέντευξη Tύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του 6χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η αιτία θανάτου της μικρής Χαράς οφείλεται στην ύπαρξη λοιμογόνου συνδυασμού του ιού της γρίπης και του σταφυλόκοκκου και μάλιστα -όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά- «αυτός ο συνδυασμός είναι αρκετός για να καταλήξει ένα υγιές άτομο».

Αυτό που τονίστηκε από τους γιατρούς, σύμφωνα με το neakriti, είναι ότι η κλινική εικόνα που είχαν για το 6χρονο κορίτσι, πριν από τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, έδειχναν μηνιγγίτιδα. Ωστόσο, οι έλεγχοι στη συνέχεια δεν έδειξαν μηνιγγίτιδα.
Σκοπός της συνέντευξης Τύπου ήταν να γίνει κατανοητό πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά, όμως οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Υπογραμμίστηκε ακόμα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης δεν είναι μεγάλος, όμως οι εμβολιασμοί κρίνονται απαραίτητοι, καθώς αυτή τη χρονική περίοδο, το φαινόμενο βρίσκεται στην πλήρη έξαρση του.

Πηγή: neakriti

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το