Τοπικά

Κρίθηκαν παράνομες οι ενέργειες περισυλλογής αδεσπότων από το δήμο Βόλου

ADESPOTA

Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, την ένσταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας” κ. Δούρας, εναντίον της δημοτικής αρχής, για το θέμα της περισυλλογής των αδεσπότων.
Ο κ. Δούρας είχε καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του Δημάρχου Βόλου, για τη συγκρότηση συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας πως οι ενέργειες είναι παράνομες.
Στην ένστασή του που κατατέθηκε στις 24 Νοεμβρίου, έθετε ζήτημα νομιμότητας της απόφασης του Δημάρχου.
Οπως ανέφερε ο κ. Δούρας,  στην απόφαση συγκρότησης συνεργείου για την περισυλλογή των αδέσποτων, δεν περιλαμβανόταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση προέβλεπε την ανάθεση εργασιών περισυλλογής, φροντίδας και φιλοξενίας των αδέσποτων για ένα εξάμηνο συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ και εκκίνηση πρόχειρου διαγωνισμού. «Λαμβάνει την απόφαση ανάθεσης εργασιών περισυλλογής χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός. Η απόφαση στερείται νομιμότητας», ανέφερε ο κ. Δούρας.
Επιπλέον, υποστήριζε ότι η απόφαση δεν είναι σύννομη από τη στιγμή που δεν προβλέπεται κτηνίατρος ο οποίο θα ελέγχει τις μεθόδους σύλληψης και αιχμαλωσίας των ζώων.
«Οι αναφερόμενοι ως Συνεργείο περισυλλογής στη απόφαση του κ. Δημάρχου, ήδη περισυλλέγουν αδέσποτα, παρανόμως χωρίς να καλύπτονται από καμία νόμιμη απόφαση. Το γεγονός ότι προβαίνουν σε περισυλλογή αδέσποτων το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, στην  26η Τακτική Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπως προκύπτει από τα Πρακτικά», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και η Αποκεντρωμένη αναγνώρισε το παράνομο των ενεργειών της δημοτικής αρχής.
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης κοινοποιήθηκε σήμερα στον δημοτικό σύμβουλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το