Αθλητισμός

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο σήμερα – Αποφασίζει η Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ για τα πρωταθλήματα

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στις 14.00, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις ομάδες να αποφασίζουν για τη συνέχεια ή διακοπή των πρωταθλημάτων τους.
Οι ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον της φετινής σεζόν, το αν δηλαδή θα μπει οριστικό «λουκέτο» ή θα συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Εφόσον τελικά αποφασιστεί να… κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι, ακολούθως θα απευθυνθούν στον υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε μέσω των αρμόδιων φορέων, να δοθεί το τελικό «ok», για το αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ στις προπονήσεις (ανά γκρουπ), όπως εκείνες της μεγάλης κατηγορίας. Κι αυτό γιατί υπάρχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια παικτών και προπονητών, αφού οι υλικοτεχνικές υποδομές στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες δεν είναι ίδιες με εκείνες των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 σχολίασε σχετικά: «Η Σούπερ Λιγκ ήταν η μόνη διοργανώτρια αρχή που πήρε απόφαση, κάνοντας χρήση και της διατάξεως που περάσαμε, ότι ναι επιθυμεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά να δούμε αν και εφόσον…
Διοργανώτριες αρχές διαφόρων αθλημάτων τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν τι θα πράξουν. Ήδη η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν την Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) και θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απόφαση που θα παρθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ομάδες είναι αρνητικές στο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Οι σύλλογοι της Φούτμπολ Λιγκ επιθυμούν να υπάρξει αναδιάρθρωση και αυτή είναι και η θέση του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία εκφράζεται μέσω του «ισχυρού» άνδρα της ΠΑΕ, Ευριπίδη Τσιμπανάκου. Θεωρεί, πως το πείραμα-έκτρωμα του περσινού καλοκαιριού, με την αναδιάρθρωση που έγινε, εις βάρος των περσινών πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, με απόφαση του τότε υπουργού Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, απέτυχε παταγωδώς. Στον Ολυμπιακό Βόλου επιθυμούν απονομή δικαιοσύνης και οι αρμόδιοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις μικρότερες κατηγορίες να προχωρήσουν σε άμεση αναδιάρθρωση.

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από την πλευρά τους δεν «καίγονται» για αναδιάρθρωση. Εφόσον, όμως, δεν θιγούν τα συμφέροντά τους, τότε δεν θα είναι αρνητικές. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναβαθμιστεί το προϊόν στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, έτσι ώστε να βρεθεί τηλεοπτικός πάροχος, για την κάλυψη των αγώνων του πρωταθλήματος, καθώς και δυνατοί χορηγοί, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που έρχεται για το ποδόσφαιρο. Θυμίζουμε, πως τη νέα χρονιά δεν υπάρχει σύμβαση της ΕΡΤ, τόσο με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, όσο και της Φούτμπολ Λιγκ, αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, το… ξέκοψε στις ομάδες της δεύτερης και τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας για το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ την επόμενη σεζόν, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη. Τόνισε, πως δεν πρόκειται η κρατική τηλεόραση να ανανεώσει το συμβόλαιο με τις ομάδες της
Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, για την κάλυψη των αγώνων τους τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όσον αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και αν έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο, λόγω της δυνατότητας τροποποιήσεων των προκηρύξεων, ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε:
«Εμείς βάζουμε το πλαίσιο. Είχαμε μία τηλεδιάσκεψη με τον κ. Λεουτσάκο και επτά εκπροσώπους ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, όπου κάναμε μια συζήτηση, αλλά δεν μιλήσαμε για αναδιάρθρωση. Όπως είπα και στην τηλεδιάσκεψη δεν είναι προτεραιότητα μας, δεν είναι της παρούσης. Προτεραιότητα μας είναι η ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού και η ασφάλεια των πολιτών και αθλητών μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το