Οικονομία

Κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα στο Euroworking Group

newego_LARGE_t_1101_54114117

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα η πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group, με επίκεντρο την Ελλάδα, καθώς ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την εκταμίευση των δόσεων.

Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί διεξοδικά σήμερα, ενώ οι Βρυξέλλες άφηναν ανοικτό να υπάρξει μία πρόοδος των διαβουλεύσεων.

Στόχος είναι να φτάσει η οικονομική στήριξη το αργότερο έως το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

Η δίδυμη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες, παρότι η αυριανή δεν αφορά το ελληνικό ζήτημα, και η ενημέρωση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αποτελούν εκ των πραγμάτων για την κυβέρνηση ένα κρίσιμο σκαλοπάτι για το άνοιγμα της ρευστότητας – ειδικά λόγω της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το