Αθλητισμός

Κρίσιμη ημέρα για το τμήμα μπάσκετ στη σημερινή Γ.Σ. της Νίκης

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο ΓΣΒ «Η Νίκη». Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο «Π. Μαγουλάς» με ώρα έναρξης τις 17.00. Σε περίπτωση μη απαρτίας, που θεωρείται και το αναμενόμενο, θα αρχίσει στις 18.00.
Ασφαλώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τμήμα καλαθοσφαίρισης. Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει, διότι αισθάνεται κουρασμένος. Θυμίζουμε ότι επί μία οκταετία διατελεί πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για την ομάδα.
Ταυτόχρονα βρίσκεται κοντά στο τμήμα μπάσκετ από το 2008, όταν βοηθούσε σημαντικά με αρκετές χορηγίες. Είναι λογικό, λοιπόν, να αισθάνεται κόπωση και να σκέφτεται το τέλος της παρουσίας του στα διοικητικά δρώμενα.
Στη σημερινή Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί αναλυτικά το μέλλον του τμήματος καλαθοσφαίρισης με τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου να αναμένεται να δώσει το «παρών» για να μιλήσει στα μέλη της Ερασιτεχνικής. Πάντως ο Στέργιος Φάτσης σε πρόσφατες δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι η μπασκετική Νίκη δεν πρόκειται να διαλυθεί. Πιο συγκεκριμένα μίλησε στην εκπομπή «Ισορροπίες» στον Blue Heart FM 105.1 και είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Έχουν γίνει ήδη δύο συζητήσεις για το μέλλον του μπάσκετ. Μία με ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη, με όλη τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος, η οποία έγινε σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει μαγνητοφωνηθεί, για να μην υπάρχουν παραπλανητικές δηλώσεις για εκείνη.
Σε αυτήν, ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου εξέφρασε την επιθυμία να μην είναι, πλέον, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά, παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα είναι μακριά από την ομάδα. Θα υποστηρίξει οποιαδήποτε Διοικούσα, είτε αυτή θα είναι ολοκαίνουργια, είτε θα είναι ένα μείγμα της παλιάς με κάποια νέα άτομα. Θα είναι στην ομάδα, θα είναι στο τμήμα, το τμήμα το αγαπά, είναι δικό του δημιούργημα τα τελευταία επτά χρόνια και θα βοηθήσει σε ό,τι του ζητηθεί, σε ό,τι μπορεί.
Συμφωνήσαμε να μην κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις. Το μπάσκετ θα περάσει σε ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο θα υπάρχει μία προσθήκη νέων στελεχών και θα γίνει μία ενημέρωση από την Ακαδημία, μέχρι την πρώτη ομάδα. Εγώ δε σας κρύβω ότι δεν έχω αναλυτικά στοιχεία για τίποτα σχετικά με το τμήμα. Πρέπει να γίνουν συναντήσεις επί συναντήσεων, για να πάρουμε μία εικόνα, να δούμε πού είμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε.
Θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, θα είναι 14 ομάδες, μία θα ανέβει και έξι από τις υπόλοιπες 13, θα πέσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, για να μην πέσεις. Παράλληλα, υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός που δημιουργούν άλλες ομάδες της πόλης, καινούριες ομάδες που έχουν δραστηριοποιηθεί. Πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω, να δραστηριοποιηθούμε, ώστε την επόμενη χρονιά να παίξουμε το μπάσκετ που αναλογεί στο όνομα της Νίκης Βόλου.
Στη δεύτερη συνάντηση, παρουσία και του Ανδρέα Μαύρου, μπήκαμε κάπως πιο βαθιά στο κομμάτι της ανδρικής ομάδας, πήραμε κάποια στοιχεία και τώρα πάλι είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με όλους. Δεν ισχύουν αυτά που γράφονται ότι διαλύεται το τμήμα και ότι ο Μπάμπης εξαφανίστηκε. Όσοι ενδιαφέρονται για το τμήμα, πρέπει να πάρουν στοιχεία στα χέρια τους».
Ο Στέργιος Φάτσης τόνισε ότι οι πόρτες για όλους τους ενδιαφερόμενους είναι ανοικτές και ότι θα συζητήσει κάθε πρόταση. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι υπάρχει γερή βάση στο τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου.
«Φυσικά και υπάρχει υποδομή στο συγκεκριμένο τμήμα. Το τμήμα ήταν διαλυμένο, αλλά τώρα δεν είναι. Λειτουργεί πολύ καλά, απ’ όλες τις απόψεις. Έχει πολλά παιδιά στην Ακαδημία, μία χορηγική και διαφημιστική κληρονομιά, ενώ θα παραμείνουν τα νεαρά παιδιά της ομάδας. Μακάρι η ομάδα να απαρτίζεται ολόκληρη από τέτοια παιδιά και να μην πληρώνουμε, στο μέλλον ξένους παίκτες. Υπάρχει μαγιά και δε θα χαθεί. Αν συμβεί κάτι διαφορετικό, θα είμαι ο πρώτος που θα σας ενημερώσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη».
Για τη σημερινή Γενική Συνέλευση το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζει τα παρακάτω: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΒ «Η Νίκη» με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της 16/05/2021, συγκαλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 6/6/2022 στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και ώρα έναρξης τις 17:00.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: 1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης, 2) τροποποίηση καταστατικού-εναρμόνιση με τον νόμο 4726/2020, 3) σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 του τμήματος καλαθοσφαίρισης ανδρών, 4) διάφορα θέματα.
Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται τα 1/2 πλέον ενός, των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου και τα οποία έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΓΣΒ «Η Νίκη» μέχρι 30/5/2022.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μια ώρα
αργότερο στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης τις 18.00
Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της
Γενικής Συνέλευσης τη συνδρομή τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το