Αθλητισμός

Κρίσιμες μέρες για Ολυμπιακό Βόλου “Θ”

OLYMPIAKOS

Κρίσιμες είναι οι προσεχείς μέρες για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου. Η διοίκηση Πρωτοδικείου παραιτήθηκε, ως γνωστόν, από την ΠΑΕ, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να αναλαμβάνει, πλέον, να βρει διάδοχη κατάσταση στην ομάδα. Οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να… τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συζητήσουν με όποιον ενδιαφερόμενο προκύψει να αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού.
Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, έγινε ενημέρωση για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην ΠΑΕ, μετά την παραίτηση της διοίκησης Πρωτοδικείου (παραιτήθηκε και εγγράφως). Συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή, η οποία ανέλαβε να έχει τις συζητήσεις με τυχόν ενδιαφερόμενους να αναλάβουν την ΠΑΕ.
Μάλιστα, η διοίκηση του Ερασιτέχνη με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
«Συνεδρίασε έκτακτα, προχθές Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.30, το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, μετά την παραλαβή των παραιτήσεων του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Συνέστησε τριμελή επιτροπή, για οιονδήποτε θέμα αφορά το συγκεκριμένο
ζήτημα, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Τσεκούρα Νικόλαο και τα μέλη αυτού κ.κ. Μεταφτσή Αλέξανδρο και Κάβουρα Νικόλαο.
2. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Ξηρό Αντώνη, ο οποίος αναφέρεται στο έγγραφο παραίτησης, ως, έχων εξουσιοδότηση να χειριστεί τα θέματα της ΠΑΕ, μετά την παραίτηση των μελών αυτής.
3. Να σταλεί έγγραφο στον εξουσιοδοτημένο νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Ξηρό Αντώνη, προκειμένου να μας δοθεί το πλήρες μετοχολόγιο αυτής, ώστε η τριμελής επιτροπή να προβεί σε διαπροσωπικές επαφές.
4. Να πραγματοποιηθεί, άμεσα, συνάντηση με τους μετόχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προκειμένου να συζητηθούν λύσεις για την άρση της κατάστασης που υφίσταται μετά την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και το αδιέξοδο που δημιουργείται.
Ο Ερασιτέχνης Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με αίσθημα ευθύνης για την αγαπημένη μας ομάδα, θεματοφύλακας για την διαφύλαξη της ενότητας, της αξιοπρέπειας και του ονόματος της ιστορικής μας ομάδας, θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που του αναλογούν, προκειμένου να συμβάλλει , με τις περιορισμένες δυνατότητες του, στην άρση του αδιεξόδου που οδηγήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι αδυνατεί να συμβάλλει στη περαιτέρω λειτουργία αυτής και παρακαλεί τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μας να επιδείξουν, στη δύσκολη αυτή στιγμή, αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα, χωρίς ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις, διότι η επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει για την ομάδα μας, πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

Εν αναμονή εξελίξεων
Μέσα στο τριήμερο που ακολουθεί, μέχρι το ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και μακάρι να βρεθεί ο επιχειρηματίας εκείνος, που θα αναλάβει να βγάλει τον Ολυμπιακό από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Κι αυτό, γιατί μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα η ομάδα ακέφαλη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, ενώ όπως είναι φυσικό και οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές θα τραβήξουν το δρόμο τους.
Εάν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος να αναλάβει την ΠΑΕ, θα πρέπει άμεσα να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, γιατί τα χρονικά περιθώρια πιέζουν ασφυκτικά και ο κίνδυνος της αποχώρησης κι άλλων παικτών από την ομάδα είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», υπάρχει κάποιος παράγοντας που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και να κάνει μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και άμεσα, ίσως και σήμερα, να υπάρξει συνάντηση με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη.

«Χάθηκε στο δρόμο ο επενδυτής;»
Όπως από χθες έγραψε η «Θ», ο Ολυμπιακός θα μεταβεί κανονικά στην Κέρκυρα για το παιχνίδι της Κυριακής με την τοπική ομάδα. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, το μέλλον της ομάδας είναι αβέβαιο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ενημερωθεί πως μόνο αν υπάρξει διάδοχη κατάσταση ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τη λειτουργία του, ως ΠΑΕ, διαφορετικά και από τη στιγμή που η διοίκηση Πρωτοδικείου έχει αποχωρήσει, η ομάδα δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.
Η παραιτηθείσα διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται πως η ομάδα θα μεταβεί την Κυριακή στην Κέρκυρα, αναλαμβάνοντας αυτή τα έξοδα μετακίνησης. Αναρωτιέται, ωστόσο, «που είναι οι επενδυτές και οι ενδιαφερόμενοι που θα έρχονταν να μας αντικαταστήσουν και να σώσουν την ομάδα;». Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η παραιτηθείσα διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στην αγαπημένη μας ομάδα. Το κακό είναι ότι από τη Δευτέρα, όταν και ανακοινώσαμε τις παραιτήσεις μας μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Αναρωτιόμαστε όμως εμείς αλλά και οι χιλιάδες κόσμου. Που είναι οι επενδυτές και οι ενδιαφερόμενοι που θα έρχονταν να μας αντικαταστήσουν και να σώσουν την ομάδα;
Την ερχόμενη Κυριακή, η ομάδα της καρδιάς μας αγωνίζεται στην Κέρκυρα και επειδή δεν φαίνεται κανείς διατεθειμένος να αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης του Ολυμπιακού Βόλου, ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ότι για τελευταία φορά θα καταβάλουμε εμείς το ποσό που απαιτείται ώστε να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου στην Κέρκυρα και να συνεχίσει να παραμένει στο πρωτάθλημα της Football League.
Θα πρέπει να καταλάβετε εσείς οι υβριστές, οι εμπνευστές των ανακοινώσεων με τις οποίες απαιτούσατε την παραίτησή μας και στην ουσία οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, ότι ήρθε η ώρα να δώσετε απαντήσεις. Όχι φυσικά από τα καφενεία και τις καφετέριες (αυτό άλλωστε είχατε συνηθίσει να κάνετε στο παρελθόν), ούτε μέσα από ανακοινώσεις, αλλά με πράξεις. Χορτάσαμε από λόγια και κριτικές.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.
Μην ξεχάσετε να βγάλετε ανακοίνωση. Είναι γνωστή άλλωστε η πρακτική σας. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε καλά ότι σύντομα τελειώνουν κι αυτές γιατί με ανακοινώσεις δεν διοικείται μία ομάδα.
Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που έχει καταθέσει προσφυγή, αναμένει τη νέα διοίκηση και τους νέους επενδυτές, ώστε να συζητήσει μαζί τους για να αποσύρουν τις προσφυγές τους και να επιστρέψουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού Βόλου.
Κλείνοντας, αναρωτιόμαστε το εξής: Τι συνέβη με τον επενδυτή που θα ερχόταν να μας αντικαταστήσει την επομένη κιόλας της παραίτησής μας; Χάθηκε στο δρόμο και τώρα ψάχνετε για καινούργιο;
Ελπίζουμε, πάντως, να υπάρξει κάποιος υπαρκτός επενδυτής όπως διατρανώνατε στις καφενειακού επιπέδου συζητήσεις σας».

Η προετοιμασία
Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα δεν προέκυψε, με τον Θωμά Μακρή να δουλεύει με τους 15 επαγγελματίες παίκτες που έχουν απομείνει στην ομάδα, συν επτά ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ19.
Είναι λογικό το κλίμα να είναι βαρύ στην ομάδα, τη στιγμή που υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις στην ομάδα, με την ελπίδα να βρεθεί λύση, διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Χθες γυμνάστηκε σε πιο ελαφρούς ρυθμούς ο Κώστας Αλαμάνης, για προληπτικούς λόγους, καθώς είναι τραυματίας. Πάντως, ο νεαρός αμυντικός αναμένεται να ακολουθήσει κανονικά την αποστολή και θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

«Σφυρίζει» ο Ευαγγέλου με Κέρκυρα
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Τον αγώνα ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ Κέρκυρας, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 17/1 στις 3.00 το μεσημέρι θα διευθύνει ο κ. Άγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθηνών με βοηθούς τους κ.κ. Ηλία Κωνσταντίνου από την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και Κωνσταντίνο Καλαμπόκη από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.
Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας από την Ένωση Θεσπρωτίας και παρατηρητής ο κ. Κωνσταντίνος Φλωράκης από την ΕΠΣ Φωκίδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το